{ads}

HIDE

Viimased

latest

7 märki, mis viitavad sellele, et su keha vajab abi

Meie keha on mehhanism, kus paljud erinevad protsessid leiavad aset samal ajal. Mõnikord saadab keha meile ohumärke selleks, et teada an...


Meie keha on mehhanism, kus paljud erinevad protsessid leiavad aset samal ajal. Mõnikord saadab keha meile ohumärke selleks, et teada anda, kui miski korrast ära on ja ei funktsioneeri nagu vaja. Juba selle tõttu on oluline mitte eirata neid märke, mis võivad viidata tervisega seotud probleemidele.

8 ohumärki, mis viitavad terviseprobleemidele

1. Valged sõõrid silma vikerkesta ümber

Valged sõõrid vikerkesta ümber võivad tekkida vanusest tingituna üle 50-aastastel inimestel, tegemist on üsna levinud nähtusega. Kui sõõr peaks aga tekkima noorema inimese silma vikerkesta ümber, siis võib see viidata liiga kõrgele kolesteroolitasemele ning rasva ladestumisele. Kindlasti tuleks konsulteerida arstiga sellisel puhul.

2. Haprad ja katkised küüned

Küüned muutuvad hapramaks vanusega aga alati ei ole vanus põhjuseks, kui küüned liiga sageli murduvad ja katki lähevad. Samuti kahjustab küüsi küünelakk, mis sisaldab keemilisi aineid. eelistada tuleks orgaanilisi, keemiavabu tooteid.

Katkised küüned võivad ka viidata hormonaalsele tasakaalutusele või siis B- ja C- vitamiinide defitsiinidele ning samuti tsingi - ja rauapuudusele organismis.

3. Katkised ja kuivad juuksed

Juukseid rikub igasugune mehhaaniline töötlemine ja liigne harjamine.

Keemilisi aineid täis juuksevärvid mõjuvad samuti juustele kahjulikult ja võivad nad muuta haprateks ja katkisteks.

Ent katkised juuksed on ka märgiks vitamiinipuudusest organismis.

4. Igemete veritsus

Kui su igemed on hakanud veritsema alati, kui sa hambaid pesed, võib see olla märgis C-vitamiini puudusest. Söö rohkem tsitruselisi, spinatit, rohelist ja punast paprikat, tomatit, kapsast, lillkapsast ja brokolit. Ning räägi oma hambaarstiga.

5. Puhitused

Liiga kiire söömine võib tekitada puhitusi peale eine lõppu. Juba selle tõttu peaks sööma rahulikult ja aeglaselt. Liiga rasvarikas toit võib samuti tekitada puhitusi, sest sellise toidu seedimine nõuab rohkem aega. Parem on piirata rasvaste toitude tarbimist ja soodustada heade, tervisele kasulike rasvade tarbimist.

Samuti võib tegemist olla toidutalumatusega, kui iga kord mõnda teatud toiduainet süües tekivad puhitused.

6. Suur söögiisu

Kui hormonaalne tasakaal on paigast ära või on tekkinud leptiini puudulikkus (täiskõhutunde hormoon), siis tekib liiga suur söögiisu. Või siis isu mõne teatud toiduaine järgi, vastavalt siis sellele, millise vitamiini- või mineraalaine vaeguse käes organism kannatab. Näiteks omega-3 rasvhappe puudus tekitab isu juustu järele.

7. Kuiv nahk

Kuiv õhk tekitab naha kuivust. Liiga tuline vann ja dušš kuivatavad samuti nahka. Liiga kloorine ujulavesi mõjub nahale halvasti. Selle tõttu on oluline alati peale vannis käimist või ujulas ujumist niisutada oma nahka spetsiaalsete kreemidega.

Samuti mõjuvad nahale agressiivselt ka seebid ja teised hooldusvahendid. Siin tuleb appi E-vitamiin, mida tuleks oma toidulauale lisada. E-vitamiini leidub köögiviljades, pähklites, kalas. Kindlasti ei tohi unustada piisavalt vett juua.

Kommentaare ei ole