{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 asja, mis juhtub sinu tervise ja kehaga, kui sa tõstad iga päev jalgu seinale

Kas sina kannatad stressi all? Või on sul probleeme liigesevaludega? Või huvitab sind, ku...



Kas sina kannatad stressi all? Või on sul probleeme liigesevaludega? Või huvitab sind, kuidas vereringet parandada ja energiat juurde saada? Siis oled sa õigel kohal, sest vipareeta karani või Viparita Karani (jalad seinal asend) on sinu jaoks! Vaata ise, kuidas ainult tänu sellele joogaasendile võid sa muuta oma keha ja vaimu. Viparita Karani on väga hea joogaasend, mis aitab võidelda paljude haiguste vastu ja parandada oma vaimset tervist.

Jooga on üks parimaid vahendeid, mis aitab võidelda stressi ja mõningate psühholoogiliste probleemide vastu. Paljud inimesed ei ole teadlikud, et jooga abil on võimalik ka parandada tervist. Jooga toetab ka südame tervist. Millist kasu toob tervisele aga selline joogaasend nagu Viparita Karani ehk jalad seinal asend? 

Mis asi see Viparita Karani üldse on? 

Viparita Karani, mida tuntakse ka nime all "jalad seinal asend", on joogaasend, mis nagu nimigi ütleb, seisneb jalgade seinal hoidmises mõne minuti jooksul. Lisaks sellele on just see joogaasend üks kümnest kõige tuntumast joogaasendist (asana), mida on samuti kõige lihtsam sooritada.

Viparita Karani variante on palju, sa võid valida nende seast endale sobiva. Kõige tuntumas variandid on :





Jalad seinal

See asend on soovitatav kõikidele algajatele, kes tahavad sellest joogaasendist saada kõige rohkem kasu ilma, et nad peaksid seejuures palju pingutama.

- Heida selili, vastu seina

- Tõsta jalad vastu seina

- Sa võid panna käed risti rinnale või hoida neid vastu külgi põrandal

Jalad V-kujuliselt


Kui sa tahad proovida midagi enamat, siis katsu seda varianti:

- Heida selili

- Tuharad vastu seina

- Tõsta jalad üles ja aja jalad V-kujuliselt laiali

See joogaasend aitab sul parandada seedimist, sest selle sooritamine nõuab alakõhulihaste abi. Samuti aitab ta võidelda teiste seedeprobleemide vastu.



Vereringe parandamine

Hoides end tagurpidi asendis, aitad sa parandada märkimisväärselt oma vereringet. See aitab sul ennetada mitmeid südameveresoonkonna-haiguseid ja tagada parema varustuse hapnikuga. 

Parandab paindlikkust

Jooga harjutused, nende seas ka Viparita Karani, on kasulikud neile, kes tahavad parandada oma rühti ja keha paindlikkust.

Liigesehaigused

See joogaasend nõuab palju reie tagumise piirkonna lihaste tööd. Liiga istuva eluviisiga inimesel tekitab selle harjutuse tegemine valusid alaseljas. Harjutuste jätkates aga olukord stabiliseerub ja paraneb ilma ravimite võtmata.

Stressi vastane

Kuna see harjutus mõjub hästi vereringele ja liigestevalude puhul, siis lisaks sellele aitab ta võidelda ka stressi vastu ja aitab leida tagasi hingerahu. Selleks, et paremat kasu saada oma joogast, katsu samal ajal tegeleda ka mediteerimisega või kuulata rahustavat muusikat.






Kommentaare ei ole