{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas probiootikumid aitavad kaalu langetada

Erinevad läbi viidud uuringud on näidanud mõningaid eripärasid ülekaaluliste inimeste sooleflooras, mis väljenduvad erinevate soolest...


Erinevad läbi viidud uuringud on näidanud mõningaid eripärasid ülekaaluliste inimeste sooleflooras, mis väljenduvad erinevate soolestikus leiduvate bakteritüüpide tasakaalust väljas olemises. Quebec'is asuva Laval'i ülikooli teadlased tahtsid proovile panna hüpoteesi, mille järgi probiootikumide tarbimine aitab tasakaalustada soole mikrobiootat (mikro-organismi, kes seal elavad), soodustades bakterite kasvu, mis tagavad normaalkaalu.



Kolm kuud probiootikume (Lactobacillus rhamnosus)

Uuringul osales 125 vabatahtlikku, tegemist oli 125 ülekaalulisuse all kannatava naise ja mehega. Osalejatele määrati kaalu alandav dieet kolmeks kuuks, millele järgnes kaalu stabiliseerimine. Uurimistöö alguses jagati osavõtjad kahte gruppi: esimesse gruppi kuuluvatele inimestele  manustati 2 probiootikumide kapslit (Lactoballus rhamnosus) päevas, samal ajal, kui teise grupi inimestele anti platseebot (neutraalset ainet).

Probiootikumide imetlusväärne toime kaalukaotamise juures

· Peale 12-nädalast dieeti (mis koosnes samast menüüst kõikidele osavõtjatele), panid uurijad tähele, et need naised, kes võtsid lisaks probiootikume, kaotasid kaalu 2 korda rohkem teise grupi liikmetest (4,4 kg võrreldes teise grupi inimeste 2,6 kilo kohta).

· Peale 12-nädalast stabiliseerimist, püsis platseebo-grupi liikmete kaal stabiilsena, samal ajal, kui probiootikumide grupi liikmete kaal jätkas alanemist (kuni 5,2 kiloni keskmiselt).

· Probiootikumide tarbimine toob enesega kaasa leptiinitaseme (näljahormoon) languse ja samuti alandab märkimisväärelt ülekaalulisust soodustavate bakterite massi.

· Samasugust tulemust ei täheldatud aga meeste puhul, vähemalt mitte nii suures mõõdus (uurijad ise arvavad, et tegemist võib olla probiootikumide kogusega, mis ei olnud meeste puhul piisav).

Terve soolestik võrdub parema tervisega 

Uurijad on kindlad, et probiootikumid muudavad sooleseina läbilaskvust, takistades teatud põletikueelsete molekulide sattumist vereringlusse ning ennetades seega erinevate tagajärgede vallandamist, mis viivad glükoosi talumatuseni, 2 tüübi diabeedini ja ülekaalulisuseni. Samuti rõhutavad uurijad, et see uurimistöö viidi läbi Lactobacillus rhamnsosus' probiootikumidega, teised probiootikumid võivad anda teistsuguseid tulemusi.

Lisaks sellele, selleks, et kasulikud bakterid saaksid normaalselt areneda sooleflooras, on soovitatav luua selleks hea keskkond, mis saab alguse rasvavaesemast ja kiudainerikkamast dieedist.

Kommentaare ei ole