{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 looduslikku meetodit, mis aitavad neerukivide puhul

Neerukive esineb peaaegu 10% elanikest, kõige sagedamini hakkavad neerukivid tekkima siis, kui inimene on jõudnud 40-ndatesse eluaastate...

Neerukive esineb peaaegu 10% elanikest, kõige sagedamini hakkavad neerukivid tekkima siis, kui inimene on jõudnud 40-ndatesse eluaastatesse. Sagedamini kimbutavad neerukivid just mehi aga ka naistel tuleb neerukividega probleeme ette. Neerud on need, mis sõeluvad verest jääkained välja tootes uriini. Liigsed mineraalsoolad ja happelised ained kleepuvad aga omavahel kokku ja kui neid on kuhjunud juba kokku mingil määral, siis kristalliseerumise tagajärjel moodustuvad neerudesse väikesed terade sarnased kivikesed. Paljudel juhtudel väljuvad kivid ise, teistel puhkudel on vaja aga organismi aidata.


Kindlasti käi ka arsti juures, et kindlaks määrata, kui suured su neerukivid on, sest suurte kividega on juba vaja arstliku sekkumist.

1. Vesi

Vesi soodustab mineraalsoolade ja uriinis olevate hapete väljutamist ennetades seega kristallide moodustumist neerudes. Piisava vee mineraalvee joomine aitab ennetada tõhusalt neerukivide teket, sest neerukivide üheks tekkepõhjuseks ongi pidev veepuudus. Vesi aitab aga lahjendada uriinis mineraale ja soolasid, millest moodustuvadki neerukivid ehk kristallid.

2. Sidrun

Neerukivid võivad moodustuda kaltsiumi oksalaadist. Sidrun sisaldab sidrunhapet, mis lahustab kaltsiumi ja seega pidurdab kaltsiumi oksalaadi tootmist. Sidrunivee joomine aitab märkimisväärselt alandada neerukivide teket.

3. Nigella ehk must köömen

Nigella näol on tegemist maitsetaimega, millel on diureetiline toime. Lisaks sellele on Nigella kogunud kuulsust oma toime poolest ravida urineerimishäireid ja kiirendada mürkainete väljutamist. Nigella omab neere kaitsvat toimet ja suudab lahustada tõhusalt kuseteedes leiduvad kristallid.

4. Õunaäädikas

Nii nagu sidrun, sisaldab õunaäädikas sidrunhapet, mis võimaldab neerukive lahustada. Lisaks sellele parandab õunaäädikas seedimist, muudab vere ja uriini aluselisemaks ja hoiab ära neerukivide moodustumist. Õunaäädikas toetab tõhusalt neerude tööd ja aitab väljutada neerukive.

5. Leesikas

Leesikas on rahvapärane raviva toimega taim. Leesika lehed on tuntud oma põletikuvastase toime poolest, mis aitavad võidelda neerukivide vastu. Leesikas omab puhastavat ja põletikuvastast toimet ning leevendab valu. Neeru- või põiepõletiku korral tuleb juua leesikaleheteed.

6. Nõges

Nõges leevendab neerude tööd põletiku korral. Samuti aitab nõges neerukivide puhul, sest nõges on vett väljutav diureetiline taim ja ta aitab edukalt neerukive kehast välja viia. 

7. Granaatõuna mahl


Granaatõun sisaldab rikkalikult polüfenoole ja antioksüdante, mis kaitsevad organismi oksüdatiivse stressi ja vabade radikaalide kahjustuste eest. Granaatõuna mahl aitab reguleerida urineerimist ja võitleb edukalt ka valuliku urineerimise vastu. Samuti suudab ta lahustada kaltsiumi oksalaati ja võidelda kristallide moodustumise vastu kuseteedes.

8. Petersell

Petersell on loodusliku diureetilise toimega, soodustades mürkainete väljutamist kuseteede kaudu. Petersell sisaldab palju antioksüdante ja võitleb seega vabade radikaalide vastu. Petersell sisaldab ka palju C- ja K-vitamiine ja rauda, tugevdades seega organismi.
Petersell suudab tõsta uriini kogust, reguleerida selle pH-taset ja alandada kaltsiumi oksalaati.

9. Oliiviõli


Oliiviõli sisaldab palju E-, D- ja K-vitamiine. Samuti sisaldab ta antioksüdante, soodustades organismi vastupanuvõimet. Oliiviõli aitab ka neerukive lahustada, ennetab kivikeste moodustumist ja haiguse arenemist.

10. Roheline tee

Roheline tee sisaldab rohkelt antioksüdante. See võimas diureetilise toimega taim omab palju meditsinaalseid ravitoimeid, mis aitavad mitmete tõbede puhul. Sage rohelise tee joomine alandab neerukivide tekke riski.

Kommentaare ei ole