{ads}

HIDE

Viimased

latest

Testi ennast: Vali üks puu ja vaata, milline emotsioon on sinu juures kõige valdavam!

Inimese emotsioonid ei ole lihtsad ja kõige raskem on aru saada iseendast. Mõned inimesed on oma loomult positiivsed ja optimistlikud, t...

Inimese emotsioonid ei ole lihtsad ja kõige raskem on aru saada iseendast.

Mõned inimesed on oma loomult positiivsed ja optimistlikud, teised jälle negatiivsed ja kalduvad pessimismile. Meil kõigil on need jooned, mis paistavad teistest rohkem silma ja mis meid määravad. See muidugi ei tähenda nagu ei tunneks inimene üldse teisi emotsioone, lihtsalt tal on kalduvus tunda rohkem osadele emotsioonidele ning selletõttu näha elus sellest lähtuvas valguses. Lisaks sellele võib see kõik aastate jooksul muutuda enesehinnangu kasvades. Üldiselt aga on nii, et kalduvusi ja harjumust ümber muuta ei ole kerge.

Kui sind huvitab teada saada, milline emotsioon on sinu juures valdavam, siis tee see test ära. Vali üks puu, mis sinule kõige rohkem sarnaneb mingil määral. Ära vali sellist puud, mis sulle kõige rohkem meeldib, vaid just see, mis sinule sarnaneb ja millel on midagi ühist sinuga. 

Vastus ütleb sulle, milline emotsioon on sinu juures tugevam.




1. Melanhoolia

Kui sa valisid esimese puu, siis oled sa pigem melanhoolse iseloomuga. Sageli tabad sa end mõtlemast asjaolule, et varem oli kõik parem. Isegi, kui sa üritad näha elu läbi positiivse pilgu ja olla optimistlikum - kui sa vaatad oma elus tagasi, tunned sa teatud nostalgiat möödunud aja ja inimeste pärast ja sooviksid peaaegu, et saaksid sellesse aega tagasi. Tulevik hirmutab sind natuke, sest mitte miski pole kindel. Sinu suurim väljakutse elus on õppida rohkem elama käesolevas hetkes ja nautima seda.



2. Entusiasm

Kui sa valisid teise puu, siis sinu tugevam emotsioon on entusiasm. Sina võtad elu, kui üht suurt väljakutset, mida sa oled valmis alati vastu võtma. Väljakutsed teevad sind õnnelikuks ja sa pingutad palju, et oma suuri unistusi ellu viia. Mõnikord muudab see energiatulv sind kannatamatuks ja sa võtad vastu otsuseid ilma eelnevalt mõtlemata. Ent see toob su ellu ka palju rõõmuhetki ja head tuju. Kokkuvõttes aitab see sul sageli saada seda, mida sa soovid. Isegi, kui sa selle saavutamiseks mitu korda kukkuma ja taas jalule tõusma pead. Aga selleks ju elu ongi - kas pole?
 

3. Muretsemine

Kui sa valisid kolmanda puu, siis sind valitsev emotsioon on liigne muretsemine. Olgem ausad - sa ei anna endale kunagi rahu ja piinad oma meelt igasuguste muremõtetega, muretsedes ette juba tuleviku pärast ja tundes muret asjade pärast, mis aset leida võiksid. Sa huvitud kõigest, mis sinu ümber ja maailmas toimub, sind huvitab kõik, mis teistega juhtub ja aset leiab. Sa muretsed kõigi ja kõige pärast. Alati leiad sa põhjuse, mille pärast muretseda ja niikaua, kuni sa pole sellele lahendust leidnud, ei anna see sulle rahu. Sa pead õppima maha panema koormat, mida sa nii kaua juba kannad. Sa ei ole vastutav kogu maailma eest. Sa oled vastutav ainult omaenda elu ja hinge eest - ainult neid saad ja võid sa kontrollida.



4. Kaastunne

Kui sa valisid selle puu, siis oled sa empaatiline ja kaastundlik inimene. Sa oskad teiste inimestega suhelda ja mis kõige tähtsam - sa mõistad neid. Sageli paned sa end teise inimese asemele ja tunned hästi nende valu ja rõõme - liigagi hästi ja sageli ei oska sa enam teha vahet enda ja teiste tunnete vahel ning tunned teiste valu nagu oleks see sinu enda oma. Selle kõige tõttu oled sa sageli muutliku tujuga, sest sa oled inimene, kes sulandub hästi ümbritsevasse keskkonda aga sageli võid sa kaotada oma hea tuju teiste pärast. Sa oled hea inimene, väga hea kaaslane igale inimesele. Väga tihti tunned sa end aga üksikuna. Sest sa tahad kõiki aidata aga ei tea, kuidas seda teha. Sa pead õppima rohkem iseenda eest hoolitsema. Ära unusta, et sa ei tohi oodata, et keegi teine teeks seda sinu asemel. 

Kommentaare ei ole