{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sidrun aitab värskendada näonahka ja eemaldada pigmendilaike

Päikesekiirgus, keemiat täis kosmeetikatooted ja õhus leviv saastatus võivad nahka kahjustada ning tekitada pruune või valgeid laike, mida...

Päikesekiirgus, keemiat täis kosmeetikatooted ja õhus leviv saastatus võivad nahka kahjustada ning tekitada pruune või valgeid laike, mida kutsutakse pigmendilaikudeks. Kui sa oled proovinud tulutult erinevaid hooldusvahendeid ja pole ikka probleemist lahti saanud, siis proovi sidrunit.

Nahk toodab pigmenti, mida kutsutakse melaniiniks ja mille kogusest sõltub meie nahatoon. Mõningatel kordadel toodab nahk seda pigmenti rohkem, kui tavaliselt, tekitades pruune laike nahale. Kõige sagedamini ettetulev põhjus selleks on liigne päikese käes viibimine. Samuti mängivad oma rolli ka hormonaalsed muutused, vitamiini- ja mineraalipuudus, seedeelundkonna häired ja stress.



Sidruni näol on tegemist aga loodusliku happega, sidrunimahl on orgaaniline valgendaja, mis peale pikemaajalist kasutamist annab häid tulemusi pruunide laikude pleegitamise juures ning muudab laike vähem märgatavaks.

Sidrun mõjub nahka puhastavalt ning annab hea jume, samuti toniseerib sidrun nahka ning eemaldab mustuse. Sidrunil on lisaks antiseptiline toime.

Näonaha hooldamiseks tuleks tupsutada nahka sidrunimahla kastetud vatitupsuga, lasta natuke seista, kuni mahl kuivab.

Samuti võib proovida sidruni baasil valmistatud näomaski.. Maski tegemiseks segada riisijahu, sidrunimahl ja mesi. Mask aitab akne puhul ning pleegitada pruune laike.

Võib ka hõõruda näonahka sidruniviiludega paari minuti jooksul, seejärel loputada nahk leige veega. Seda protseduuri võib teha kord nädalas, selleks, et saavutada ilus ja särav nahk.



Teine näomask sidruniga sisaldab lisaks munavalget, ühele munavalgele lisada 2 tl sidrunimahla. Hoida maski näol kuni kuivamiseni ning loputada seejärel leige veega.

Munavalge sisaldab palju valke, mis on nahale väga kasulik, tõmmates endasse naha liigse rasva. Lisaks sellele sisaldab munavalge ka albumiini, mis toniseerib nahka ning mõjub kortse ennetavalt.

Et vältida ärritust, ei tohiks sidrunit kanda nahale liiga suures koguses ega hoida peal liiga kaua. Samuti ei ole soovitatav minna peale protseduuri kohe päikese kätte, sest sidrunit nahale kandes tekib valgustundlik efekt.

Kommentaare ei ole