{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas tunda ära toksilist inimest?

tumblr Ilmselt oled ka sina juba kokku puutunud mõne toksilise inimesega. Tavaliselt saad sa sellest hiljem aru, sest kokkupuud...



tumblr
Ilmselt oled ka sina juba kokku puutunud mõne toksilise inimesega. Tavaliselt saad sa sellest hiljem aru, sest kokkupuude sellise inimesega paneb sind ennast halvasti tundma ja sa mõtled sellele kohtumisele veel kaua. Sellise inimesega koos olemine võib tekitada sinus kurbust, halba enesetunnet ja emotsionaalset kurnatust. Ilma, et sa ei oskaks endale selle põhjust seletada.

Toksilise inimesega suhtlemine võib pikemaajaliselt mõjuda halvasti vaimsele tervisele ja tuua kaasa palju kahju eraelus. Sest tundeid on raske varjata. Alati ei ole aga kerge toksilist inimest ära tunda, sest ta varjab väga hästi oma kavatsusi. Millised märgid viitavad toksilisele inimesele?

1. Tal on alati midagi halba öelda kõige kohta

Isegi, kui kõik läheb ta elus hästi, näeb ta ikka kõike halvas valguses. Isegi, kui kõik on korras, leiab ta ikka selle ühe asja, mille pärast rahulolematu olla. Ta näeb elu liiga mustas valguses. Ta leiab vigu kõigis ja kõiges. Ta on negatiivne ja tahab, et ka teistel oleks sama halb, kui temal.

2. Ta ei kuula teisi

Ta on enesekeskne ja võib õigusega öelda - egoist. Ta räägib tundide kaupa oma elust ja kõigest tema isikuga seonduvast, kui sa aga sõna võtad, kaob tal huvi. Ta on veendunud, et kogu maailm keerleb tema ümber ja teised inimesed on ainult selleks, et tema teenistuses olla ja teda kuulata.

3. Ta tahab kõike ise kontrollida ja juhtida

Ta tahab, et kõik tema soovid täidetakse. Ta tahab kõike ise kontrollida ja ei lepi, kui talle ei öeldakse. Kui ta näeb, et ta ei saa kõigiga manipuleerida, siis ta vihastab ja hakkab kättemaksuplaane hauduma.



4. Teiste arvamused ei huvita teda

Kui ta on oma arvamuse välja ütelnud, siis tahab ta, et kõik temaga nõus oleksid. Ta on veendunud, et on teistest parem ja kindel, et need inimesed, kellel on teistsugune arvamus, on halbade kavatsustega või lihtsalt rumalad.

5. Ta tahab, et sa oleksid kogu aeg tema päralt

Talle ei lähe korda see, kas sa oled väsinud või on sul endal probleeme, ta tahab, et sa oleksid kogu aeg tema jaoks vaba ja olemas. Ta on kindel, et tema pisikesed probleemid on palju tähtsamad, kui sinu eraelu, sinu vabal ajal pole tema silmis aga sugugi tähtsust.



6. Ta paneb inimesi uskuma oma siirastes kavatsustes

Ta võib olla üsna terava keelega ja öelda teistele üsna halvasti. Ning enda õigustuseks ütelda, et teeb seda kõike tõe rääkimise huvides. Ja hea pärast.

7. Ta räägib teiste kohta halvasti

Tegemist on inimesega, kellel jääb enesekindlusest puudu. Tema süda on täis kibestumust ja kadedust. Oma ego tõstmiseks on ta aga valmis kõigeks. Toksiliste inimeste meelistegevus on teiste inimeste kritiseerimine ja halva rääkimine. Ta mõistab kõige üle kohut. Seda tehes tunneb ta end paremini ehkki see tunne ei jää kestma.

8. Ta on veendunud, et ainult temal on õigus

Ta on kindel, et teab kõik ja et ta on teistest targem. Ta ei taha kuulda teiste selgitusi ega arvamusi. Ta on pimestatud oma egost ja kuulab ainult iseennast. Teistel ei ole tema silmis tähtsust.

9. Ta tahab paista heategijana

Aga ta ei tee midagi kunagi heast südamest, vaid ootab midagi vastu.

10. Ta valetab tihti

Ta on see, kes lisab alati kõigele juurde midagi. Inimesed on alati hullemad tema jutu järgi, kui nad seda tegelikult on. Sündmused on alati hirmsamad, kui nad seda päriselt on. Talle meeldib panna teisi end halvasti tundma. Ja teha kõik, et olla huvitav inimene. 


Kommentaare ei ole