{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 asja, mis võivad sõprusele halvasti mõjuda

Oma elu jooksul kohtume me paljude erinevate inimestega, kes alati ei ole siiraste kavastustega ja nii head, nagu me seda sooviksime....


Oma elu jooksul kohtume me paljude erinevate inimestega, kes alati ei ole siiraste kavastustega ja nii head, nagu me seda sooviksime. Just sellepärast, kui sul on õnne kohata neid, kes on tõesti head ja meeldivad inimesed, tee omalt poolt kõik, et neid hoida. Millised on aga vead, mida inimesed teevad ja sellega omavahelist sõprust rikuvad?

Paljud inimesed kaebavad väheste sõprade üle ja mõtlevad, miks tõelisi sõpru nii vähe leida on. Tegelik küsimus aga, mida me endale esitama peaksime, on hoopis järgmine: "Kuidas alal hoida sõprust ja sõpru? "

Alustame sellest, kuidas vältida vigu, mis ajavad sõbrad sinust eemale.

Liigne enesekesksus

Sõber on see, kellega sa jagad palju asju, alustades igapäevastest pisiasjadest kuni päris suurte saladusteni. Kui aga su sõber on liiga egoistlik, siis tekitab ta teises pettumustunde, mis lõpuks väsitavalt mõjuma hakkab ja mis soodustab lõhe tekkimist nende omavahelises suhtlemises. Sest inimene, kes on pidevalt iseenda isikule keskendunud, kes ei vaevu huvituma, kuidas teistel läheb ega näita üldse mingit huvi teiste elu vastu, ei saa olla ju sõber.



Oskamatus saladusi hoida

Kui üks inimene peab teist sõbraks ja usaldab oma saladusi teisele, mida ta kõigile ei räägiks, siis jagab ta temaga midagi väärtuslikku. Kui aga see inimene, kellele saladus usaldati, ei suuda seda hoida iseendale, olenemata olukorrast, siis rikub ta nende vahelist usaldust ja lõhub nende omavahelist sõprust.

Oskamatus vabandust paluda

Kõik inimesed eksivad ja pole võimalik, et keegi ei teeks vigu või ei solvaks teist tahtmatult. Tavaliselt, kui see juhtub, siis on heaks viisiks vabandust paluda. Ent on osa inimesi, kes ei taha võtta vastutust oma tegude eest enese peale ja kes keelduvad vabandust palumast, andes seega löögi nende omavahelisele sõprusele. Hoolimata sellest, mida mõned arvavad, vabanduse palumine ei ole märk nõrkusest. Vastupidi, see viitab iseloomu tugevusele ja normaalselt tasakaalukale inimesele.



Teesklemine

Nagu kõikides suhetes, vajab ka sõprade vaheline suhe pingutusi, et ta püsiks. On liik inimesi aga, kes teevad liiga palju ja katsuvad iga hinna eest meeldida ja silma paista ja olla väga head sõbrad. Kahjuks aga kaotavad nad seejuures omaenda isiksuse ja originaalsuse. Lõpuks saab ta vastupidise oma ootustele ja soovidele, sest ta paistab välja pealiskaudne ja silmakirjalik.

Oskamatus otsustada ja liiga hea arvamus iseenda isikust

Kes meist pole seisnud olukorra ees, mille jooksul sa lihtsalt ei suuda ühtegi otsust vastu võtta? Kui aga selline kõhklemine muutub harjumuseks, siis võib see muutuda väsitavaks teistele. Teisest küljest selline inimene, kes võtab teiste eest otsuseid vastu ja kes surub oma vaatenurka teistele peale, on lihtsalt ülbe ja enesest heal arvamusel. Selliseid inimesi eriti ei hinnata.






Kommentaare ei ole