{ads}

HIDE

Viimased

latest

Piparmünt - Vanaema loodusravi

Piparmünt Piparmünt metsikult ei kasva, teda kasvatatakse kodaedades. Kuiva ilmaga kogutakse lehed, kuivatatakse ja kasutatakse nii...



Piparmünt

Piparmünt metsikult ei kasva, teda kasvatatakse kodaedades. Kuiva ilmaga kogutakse lehed, kuivatatakse ja kasutatakse nii maitsvaks teeks kui raviks. Teejoomisel paranbe seedimine, magu ja sooled rahunevad, kas südame-, maksa- ja sapitalitlus paraneb. Piparmünditee on asendamatu.

Võetakse 1 tl piparmünti, valatakse peale liiter keeva vett, lastakse pisut tõmmata ja juuakse. Piparmündilehe tõmmist (1 tl klaasi keeva vee kohta) on kasutatud ka kompressideks naha sügelemise ja veenilaiendite korral.



Piparmündilehed, männikasvud. Mõlemaid peotäis. Valada üle keeva veega ja hingata sisse auru astma, bronhiidi, nohu ja põseurgeste põletike puhul. Aitab ka migreeni ja peavalu korral ning kergendab hingamist.

Piparmündi- ja kõrvenõgeselehed, mõlemaid ühepalju. Segu 1 tl klaasile keevale veele, jahutada ja juua lonkshaaval klaasitäis päevas kui organismi ja verdpuhastavat ning üldtugevdavat vahendit.

Piparmündilehed, kibuvitsamarjad, võetakse peenendatult võrdsetes osades. 1 tl segu, klaas keeva vett. Pärast veerandtunnist tõmbumist juua 1 kl päevas. Soovitav pärast raskeid haigusi, annab isu ja taastab jõudu.


Allikas: Koduapteek

Kommentaare ei ole