{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vanaema loodusravi - Võilill

Võilill See tavaline umbrohi on kasulik taim. Valge, mõrkja maitsega värske mahl sisaldab mineraalaineid ja veel tundmata mõruaineid....

Võilill

See tavaline umbrohi on kasulik taim. Valge, mõrkja maitsega värske mahl sisaldab mineraalaineid ja veel tundmata mõruaineid. Noori lehti ja ka õievarsi tuleb tarvitada värskelt, alates mõnest lehest või õisikuvarrest ja suurendades iga päev kogust kuni 10 varreni päevas. Sellest piisab, et meie veri saaks vajaliku konsistentsi (rahvakeeli öeldakse, et veri muutub vedelamaks).

Noored õievarred väldivad veresoonkonna haigusi, infarkti ja insulti. Võilille noored lehed sobivad salatiks, mis on hea kroonilise maksapõletikuga. Võilill aitab suhkruhaigeid. Diabeetik peab aeglaselt mäluma vähemalt 10 noort õievart (seedimine algab juba suus). Võilill kaotab sügelemise allergikutel, parandab lööbeid, maomahla teket ning puhastab magu, lahustab sapikive. On hea podagra, reuma, maksa- ja sapihaigustega. Võililleõite siirup ei erine maitse poolest ehtsast meest, aga on neeruhaigetele sobivam, kui mesi. Kaks kuhjaga klaasitäit võililleõisi üle valada külma veega ja aeglaselt lasta keema tõusta ning jätta kaane all üheks ööpäevaks seisma. Siis kurnata ja õied korralikult välja pigistada. Mahlale lisada 1 kg suhkrut ja pool kooritud sidrunit. Kuumutada email- või klaasnõus, kuni liigne vesi aurub ja tekib siirupisarnane vedelik, mida hoitakse väiksemates klaaspurkides ja tarvitatakse 1 teelusikatäis 3 korda päevas siinkirjeldatud haiguste korra. Lastele antakse lahustatuna soojas piimas, mis veelgi tõhustab toimet.


Allikas: Koduapteek

Kommentaare ei ole