{ads}

HIDE

Viimased

latest

Psühholoogide arvates ei tohi oma eksiga sõbraks jääda

    Paljud suhted peavad vastu ajale tänu armastusele, harjumustele ja teineteise mõistmisele samal ajal, kui teised lähevad lahku erin...

 
 
Paljud suhted peavad vastu ajale tänu armastusele, harjumustele ja teineteise mõistmisele samal ajal, kui teised lähevad lahku erinevatel põhjustel. Nende inimeste seast paljud aga, kes on lahku läinud, üritavad ikka edasi sõbraks jääda. Aga kas see on ikka hea idee? Psühholoogid väidavad, et see ei ole nii.



Ühe uuringu järgi selgub, et lahku minek aktiveerib ajus samad mehhanismid kui toksikomaanil peale narkootiliste ainete tarbimise lõpetamist. Teisisõnu loob armastus sõltuvuse ja lahku mineku korral oleks hea teha läbi puhastuskuur.

Seega sõbraks jäämine ei ole nii hea idee.


1. Mis juhtub, kui te jääte sõpradeks? 


See võib tekitada palju emotsionaalseid probleeme. Paljud ei taha kujutada oma elu ette ilma selle inimeseta, kes neile kunagi nii kallis oli. Sellepärast on igati loomulik, et nad ei taha teda oma elust kaotada päriselt.

Probleem seisnebki selles, et selletõttu on peaaegu võimatu üle saada ja vabastada end tunnetest, mis võivad taas esile tõusta. Kahetsuste ja kannatuste vahel on ka muid tundeid, mis ei lase sul oma eluga samal ajal edasi minna.


2. See ajab asja ainult hullemaks

Selline olukord muudab ainult asju hullemaks. Parem on ainult meeles pidada häid koosveedetud hetki ja minna oma eluga edasi.

Sest see pole väga hea, kui sa tahad jääda oma eksiga sõbraks. See võib tekitada pingeid. Panna sind mõnel ilusal hetkel talle tagasi helistama, kui sa kahetsed oma praegust elu. Takistada sind nägemast oma uut kaaslast neutraalse pilguga. Sageli hakkad sa teda võrdlema oma eksiga, sest su eks on ju ikka veel su meeles ja elus. Ja see muudab sinu jaoks ainult kõike hullemaks.



3. Mine oma eluga edasi ja tee sellele loole lõpp.


Lahku minek teeb palju haiget. Ja sellest on raske üle saada. Kui sa hoiad oma eksi numbrit oma telefonis ja pead teda edasi sõbraks ja veel lähedaseks sõbraks, siis mõtled sa ikka veel minevikule ja koos läbi elatud mälestused tulevad sulle ikka ja jälle meelde. Sa annad talle tegelikult uue võimaluse.

Sa võid loota, et teisel korral läheb kõik paremini aga tegelikult on nii, et kui inimesed on kokku loodud, siis lahku nad ei lähe isegi, kui neil võib palju suhteprobleeme ette tulla.

Mida sa tegema pead?

- Ära luura tema järgi sotsiaalmeedias ja ära katsu teada saada, mida ta teeb. See ei ole enam sinu elu.


- Ära unusta kõike seda, mida ta sulle tegi selleks, et mitte seda tulevikus läbi elada


- Tegele sellega, mis sulle meeldib ja sind õnnelikuks teeb


- Kustuta ta ära oma sõprade nimekirjast ja samuti kõik see, mis sulle haiget võib teha nagu ühised fotod ja kirjad.


- Veeda rohkem aega oma sõpradega

Kommentaare ei ole