{ads}

HIDE

Viimased

latest

Õnnetute inimeste halvad harjumused, mis takistavad neil õnnelikud olla

Kõik inimesed tahavad olla õnnelikud ja saada teistega hästi läbi aga alati pole see nii lihtne. Paljudele inimestele tundub, et elul ei o...

Kõik inimesed tahavad olla õnnelikud ja saada teistega hästi läbi aga alati pole see nii lihtne. Paljudele inimestele tundub, et elul ei ole midagi head neile varuks ja et mitte keegi neid ei mõista. Sageli on nad ise selles süüdi, sest nad on aastate jooksul omaks võtnud harjumused, mis ongi süüdi peaaegu kõikides õnnetustes, mis neile osaks saavad.

Vaata, kas sinul on ka mõned sellised harjumused.

1. Pidev hädaldamine

Paljude inimeste jaoks on oma elu üle hädaldamine lausa igapäevaseks tegevuseks muutunud, mida nad jätkavad ka üksi omaette olles ja mõtiskledes, öösiti ja varahommikul. Kõik tundub kurb ja troostitu ilma ainsagi päikesekiireta. Ja elu toob neile iga päev uue portsu muresid ja probleeme nagu oleksid nad loodud selleks. Kui sa tunned ennast selles kirjelduses ära, siis on sul suur töö ees. Kõigepealt õpi nägema rohkem head, kui halba. Õpi mõtlema positiivsetele asjadele. Õpi rääkima häid asju. Ja su elu hakkab peegeldama sulle su mõtteid ja sa leiad lõpuks ometi kaua tagaotsitud õnne.



2. Liigne kriitika iseenda ja teiste vastu

Inimese heaolu ja hingerahu sõltub mingil määral ka sellest, mida ta arvab iseendast ja teistest. Ei maksa olla enda vastu liiga kriitiliselt häälestatud, ei maksa näha teisi liiga halvas valguses. Vaata teise nurga pealt!

3. Üle oma võimaluste elamine

Tegelikult ei tee asjad õnnelikuks. Raha puudus kuu lõpus viib ära une ja hingerahu. Õnne ei saa osta, õnn on peidus inimese sees, tuleb ta sealt lihtsalt üles otsida. Ostetud õnn on hetkeline ja mööduv.

4. Halvad sõltuvused

Suitsetamine, alkoholi tarvitamine, emotsionaalne söömine ja muu selline on kõik hetkeline rahulolu, mis järgmisel hetkel hakkab tekitama muretsemist oma tervise pärast. Sa ei taha ju olla õnnelik oma tervise hinnaga? Hakka parem tervislikult toituma ja rohkem liikuma, selle tagajärjel paraneb tervis ja üldine heaolu ja nagu öeldakse - terves kehas terve vaim!



5. Minevikus elamine

Minevikus elamine on nagu autoga sõites pidevalt taha vaatamine. Kui palju sa ka ei taha, sa ei saa tagasi minna ja pead oma eluga nii hästi, kui võimalik, edasi elama. Hakka oma elu paremini planeerima, mõtle asjadele, mida sa tahaksid teha ja kuhu sa tahaksid minna. Sea endale sihid ja elu annab sulle võimalused, et neid teostada.

6. Liigne muretsemine tuleviku pärast

Paljud inimesed lasevad end liigselt mõjutada kõigest sellest, mida nad kuulevad telekast ja raadiost. Andmata endale aru, et meedia kajastab alati rohkem halba, kui head. Stress ei ole hea tervisele ja on paljude haiguste vallandajaks. Õpi elama käesolevas hetkes ja leia tagasi oma hingerahu.

7. Hirm ja kartused

Kartus ja hirm ei lase inimestel teha seda, mida nad tahaksid. Minna sinna, kuhu nad tahaksid. Elada nii nagu nad tahaksid. Õpi oma hirmudest üle saama ja olema enesekindlam.

8. Asjade homse peale jätmine

Igapäevane elu läheb sageli nii ruttu, et oma unistuste ellu viimiseks ei jää üldse aega. Või siis on sul harjumus alati alustada kõike homme, esmaspäeval, suvel jne. Tegelikult aga ei võta sa ka järgmisel päeval midagi ette ja leiad uue vabanduse. Selle asemel, et elada oma unistuste elu.


9. Tagarääkimine

Kui sa tahad õnnelik olla, siis keskendu oma isiklikku elu korda seadmisse ja ära sekku nii palju teiste ellu. Ära riku teiste inimeste elu neist taga rääkides.

10. Pikk solvumine

Mõni inimene kannab veel aastaid hiljem okast hinges selle pärast, mis talle osaks langes. Sageli on see õigustatud ja suurtest traumadest ei saagi lahti, mõnikord on see aga liialdatud ja palju lihtsam oleks oma eluga edasi minna ning vabastada end sellest koormast, mis võib sind viia depressioonini.

11. Halvad toitumisharjumused

Liiga rasvane või magus toit toovad hetkelist emotsionaalset rahulolu. Tervisele aga mõjub see kahjulikult, tuues kaasa energiapuudust, väsimust, kaalutõusu ja mõnikord ka depressiooni.

12. Liigne dramatiseerimine

Tänu oma emotsionaalsele seisundile liialdavad paljud õnnetud inimesed üle rääkides oma probleemidest. Selle asemel, et kõigile oma õnnetusi kurta, räägi parem asjadest, mis hästi lähevad.

Kommentaare ei ole