{ads}

HIDE

Viimased

latest

9 märki, et sa oled liiga hea ja teised kasutavad sinu headust ära

Headus on tähtis ja maailmale vajalik. Kui sa aga pidevalt teiste vajadusi tähtsamaks pead, kui iseenda omi, siis võivad teised sinu h...

Headus on tähtis ja maailmale vajalik. Kui sa aga pidevalt teiste vajadusi tähtsamaks pead, kui iseenda omi, siis võivad teised sinu headust ära kasutama hakata. Kas sa oled liiga hea?

1. Sa ei oska öelda EI


Sa ei oska kunagi öelda ei mitte kellelegi. Puutub siis asi abivajamisse või käskude täitmisse. Sa tunned ei öeldes end süüdi ja muudad tihti meelt lihtsalt selleks, et teistele meele järele olla ja teha seda, mida teised sinult ootavad.

Mida sa peaksid tegema? Ütle EI! Niisama lihtne see ongi. Isegi, kui sa peaksid end sellepärast halvasti tundma. See ei tähenda sugugi, et sa oled halb inimene või egoist, samuti ei näita see, et sa oleksid tänamatu või halb.

2. Sa tahad teha teistele meelehead ja ei mõtle iseenda peale.


Alateadvuslikult katsud sa alati teiste soove täita ja olla nende meele järgi. Kui su sõbranna räägib oma nurjunud pereelust ja sina tead, et tema ise selles suurel määral süüdi on, ei hakka sa talle seda ütlema kartusest talle haiget teha.

Mida sa peaksid tegema? Pane oma väärtushinnangud paika ja mõtle järele, mis sinu jaoks kõige tähtsam on. Pole tähtis, kas teised sellega nõus on või mitte, täiskasvanud intelligentsel inimesel on oma väärtushinnangud ja arvamus.


3. Sa ütled tihti asju, mida sa ei mõtle.

Ära hoia oma arvamust iseenda teada ja ära lepi alati sellega, mida teised ütlevad või otsustavad.

Mida sa teha võid? Usu iseendasse ja oma printsiipidesse, sul on selleks õigus. Sa ei pea teistega nõus olema ainult selleks, et neile meele järele olla.

4. Sa ei tunne piire.

Inimestel on lihtne tulla sinu ellu ja lihtsalt olla ja ära kasutada oma tahtmise järgi sinu aega, muuta sinu tuju ja meeleolu, mängida sinu tunnetega, mõjutada sinu arvamust ja mõtteid. Sest nad on kindlad, et sa oled alati teiste jaoks olemas.

Mida sa teha võid? Õpi tundma omaenda vajadusi ja soove. Ja austa oma soovi magada, süüa, olla üksi, leida aega huvialade jaoks.

5. Sul on vajadus alati vabandada.

Isegi, kui sa seda tunnistada ei taha, vabandad sa pidevalt ja kõigi ees. Isegi, kui keegi teine sinu vastu eksis, tunned sina vajadust vabandada. Tundub, nagu peaksid sa vabandama sellepärast, et elad ja hingad. Sa usud, et ei vääri seda.

Mida sa teha võid? Sa pead mõistma, et sul ei ole mingit põhjust häbeneda seda, et sul on oma arvamus ja teadma, et sul on täielik õigus end väljendada. Kui keegi sinu vastu eksib, siis peab tema vabandama ja mitte sina.

6. Süütunne - su lahutamatu osa.

Sa tunned end süüdi, kui sa jääd hiljaks. Sa tunned end süüdi, kui su sõbral on halb päev. Sa ajad teiste tundeid omaenda tunnetega segi.

Mida sa teha võiksid? Õpi tundma vahet tegema oma ja teiste tunnetel. Ära aja segi oma tundeid teiste omadega ega sellega, kuidas teised tahavad, et sa end tunneksid.

7. Sa eelistad mängida jaanalindu selle asemel, et näidata välja seda, et sa nõus ei ole.

Tülid ja vaidlused ei meeldi sulle. Sa ei taha teistega lahkhelisid.

Mida sa teha võid? Ära võta kõike isiklikult. On täiesti normaalne, et sa kõigega ja kõigiga nõus ei ole, see ei pea alati tähendama rasket tüli.



8. Sa ütled JAH ja kahetsed ise hiljem.

Liiga head inimesed on tihti väga hõivatud paljude asjadega ja kohustustega, mis neile tegelikult ei meeldi. Nad tunnevad, et upuvad kohustustesse, mis nad enese peale on võtnud ja tunevad, et neid piisavalt ei väärtustata.

Mida sa teha võid? Katsu teha nii, et mõnel päeval teed sa ainult seda, mis sulle meeldib. Kui sa pead töötama, siis tee ainult seda, mida sinult oodatakse, ilma lisakohustusteta. Kui sa hakkad nii tegema, siis pikapeale vabastad sa end teiste ootustest.

9. Sa ei näita kunagi teistele oma pahameelt välja.

Kui midagi korrast ära on, siis eelistad sa tegeleda millegi muuga, selle asemel, et keskenduda sinule osaks langenud ebaõiglusele. Kui sa ärritud, siis ei näe seda mitte keegi.

Mida sa teha võid? Mida rohkem sa ebaõigluse vastu võitled, seda vähem seda sulle osaks langeb. Ja see annab sulle julgust end kaitsta ja mitte lasta inimestel sinu peal trampida. 





Kommentaare ei ole