{ads}

HIDE

Viimased

latest

Naermine tugevdab immuunsüsteemi ja seega haigustele vähem vastuvõtlikuks

Naermine aitab tugevdada meie organismi kaitsesüsteemi, mis võitleb viiruste vastu. Stressirikastes olukordades hakkavad neerupealised...


Naermine aitab tugevdada meie organismi kaitsesüsteemi, mis võitleb viiruste vastu.

Stressirikastes olukordades hakkavad neerupealised tootma stressihormoone, mida nimetatakse kortisooliks. Liiga suur kogus kortisooli aga pärsib ja aeglustab immuunsüsteemi tööd. Naermine jälle alandab selle stressihormooni taset ning tugevdab samal ajal meie immuunsust. Ja organismi antikehade arv hakkab kasvama. Kahtlemata on see üks põhjustest, miks naeruteraapial osalevatel inimestel on talvel vähem viraalseid- ja bakteriaalseid haiguseid.

Psühholoogid, neuroloogid ja immunoloogid on tõestanud, et negatiivsed emotsioonid nagu stress ja masendus muudavad immuunsüsteemi nõrgemaks ja seega tõstavad vastuvõtlikkust haigustele. Naermine aga tõstab antikehade taset, naeruteraapia käigus tõuseb antikehade arv nina limaskestas ja hingamisteedes - tegemist ongi nende antikehadega, mille roll on kaitsta inimest viiruste, bakterite ja teiste mikroorganismide rünnaku vastu.


Naermise ajal leiavad organismis aset järgmised psühholoogilised reaktsioonid:

1. Vere hapnikutase kasvab ja vererõhk normaliseerub.

2. Kopsudes leiduva hapniku täielik uuendamine

3. Serotoniini (õnnehormoon), endorfiini ja antikehade tõus organismis

4. Immuunsüsteem on tugevdatud ja seega haiguste risk väheneb

5. Naermine aktiveerib 80 erinevat lihast ja parandab lihaste toonust kogu kehas

6. Mõjub stressi alandavalt

7. Samuti toimib valu alandavalt tänu beeta-endorfiinide vabastamisele (mis toimivad valu vaigistavalt)



Mitte ilma asjata ei öelda, et naermine on tervisele kasulik! Lisaks kõigele eelnevale on naermine hea ka südame tervisele - 10 minutit naeru võrdub 10 minutilise treeninguga südamele!

Seega - naera terviseks!

Kommentaare ei ole