{ads}

HIDE

Viimased

latest

Milliseid väiteid kasutavad valetajad kõige rohkem?

Selle asjaolu kindlakstegemine, kas keegi sulle valetab või mitte, ei ole üldsegi nii lihtne, sest valetajad tegutsevad üsna peenelt ...

Selle asjaolu kindlakstegemine, kas keegi sulle valetab või mitte, ei ole üldsegi nii lihtne, sest valetajad tegutsevad üsna peenelt ja osavalt. Nad valivad väga hoolega oma sõnu ja võivad tunduda üsna usaldusväärsetena. Hea uudis on aga see, et kuna nad on nii ettevaatlikud, siis paljud spetsialistid on leidnud võimaluse, kuidas valetajaid ära tunda.

Tähelepanu tuleb pöörata sellele, kuidas inimene sulle vastab ja ongi kõik.

1. "Ma ei taha sellest rääkida."

Inimene, kes valetab, teeb kõik, et teemat ruttu vahetada. Kui sa tahad teada saada, kas inimene sulle valetab või mitte, vaheta teemat, ja sa näed, et valetaja läheb järgmisele teemale üle ruttu ja suurima rõõmuga ilma ainsagi vastuväite ega küsimuseta omalt poolt.
 
 
 


2. "Ma ei ole..."

Selleks, et sind veenda, hakkab valetaja ümber lükkama, tuues nii palju selgitusi, kui võimalik: "Ma ei ole seda teinud...Ma ei saa aru, kuidas sa seda minust arvata üldse võid?" . Spetsialistide arvates tõtt rääkiv inimene ei pea tooma nii palju tõendusi selleks, et kedagi veenda.

3. "Kuidas sa võid mind niimoodi süüdistada?"

Kui keegi nii ütleb, siis ilmselt on tema soov, et sa talle selgitad, kuidas sa üldse sellisele mõttele võisid tulla ja muidugi teed sa seda. Eriti juhul, kui tegemist on inimesega, keda sa armastad ja kellest sa hoolid. Samal ajal aga võib teine inimene oma järgmist sammu ette valmistada. Lühidalt, manipulaatori tehnika on kasutada teiste armastust ja usaldust selleks, et kahtlustele lõppu panna.
 
 
 
 


4. "Ma ei mäleta, et ma oleksin midagi sellist teinud."

Need inimesed, kes tihti valetavad, väidavad, et neil on raskusi asjade meelespidamisega selleks, et end õigustada ja mitte tõtt öelda. Aga kui nad tõesti ei suuda meeles pidada mõningaid asju, siis nad vähemalt otsiksid oma mälust ja katsuksid meenutada. Valetajal aga sellist kavatsust ei ole.

5. "Tegelikult..."

See inimene, kes kasutab sageli selliseid lauseid, nagu "tõsiselt ka", "ausalt", "ma kinnitan", "ma võin vanduda" - üritab tavaliselt sind veenda, et ta ei valeta sulle. Kui inimesed rõhutavad eraldi seda, et nende jutt tõele vastab, siis tõenäosus, et nad seda ei tee, on üsna suur.


Järgmisel korral kuula tähelepanelikult, kui sulle midagi räägitakse ja kui sul mõningaid kahtlusi jutu tõepärasuses peaks tekkima. Aga kõige rohkem muidugi usalda oma instinkti. Ära usalda oma südant, vaid mõtle oma peaga. Ja viimane aga mitte vähem oluline seik: valel on lühikesed jalad ja valetamine ei aita kedagi edasi. Tavaliselt on see esimene probleem, mille tõttu inimesed omavahel tülli lähevad, on siis tegemist pere - , töö - , sõprus - või armusuhtega. Ole aus, sest vähemalt nii ei ole sul midagi kaotada.

Kommentaare ei ole