{ads}

HIDE

Viimased

latest

Spordi tegemisel on vananemisvastane ja nahka noorendav toime

Kõik teavad, et treenimine ja spordi tegemine on tervisele kasulik, ennetades südame-veresoonkonna haiguseid, mõjudes kehakaalu ja depressi...

Kõik teavad, et treenimine ja spordi tegemine on tervisele kasulik, ennetades südame-veresoonkonna haiguseid, mõjudes kehakaalu ja depressiooni alandavalt. Aga uus uuring tõestab, et lisaks kõigele on spordi tegemisel vananemisvastane toime.

Professor Mark Tarnopolsky väidab, et nendel inimestel, kes tegelevad spordiga vähemalt 3 tundi nädalas, on palju noorem nahk, kui teistel samaealistel istuva eluviisiga inimestel.

Vananedes naha marrasnahk ehk epidermis hakkab kuivama ehk siis naha niiskustase väheneb ja nahk pakseneb, samal ajal, kui nahaalune kiht muutub õhemaks ja kaotab oma elastsuse. See kahekordne muutus toobki enesega kaasa naha vananemise.

Oma uurimistöös, mis seisnes spordi mõjust nahale ja vananemisele, jälgis professor igas vanuses nii mees- kui naissoost inimesi.

Teda hämmastas suur erinevus spordiga tegelevate ja nende vahel, kes olid pigem istuva eluviisiga. Üle 40-aastaste spordiga tegelevate inimeste nahakvaliteet oli üsna sarnane 20-aastaste noorte inimestega. Professor selgitas ka, et sport mitte ei oma vananemisvastast toimet vaid mõjub tõelise noorenduskuurina. Ta tõestas samuti oma uurimistöö käigus, et 65-aastaste inimeste nahk paranes märgatavalt peale seda, kui nad olid alustanud 3-kuulise treeninguga, mis seisnes 3 korda nädalas poole tunnises toajalgratta treenimises. Peale 3 kuud treeningut nägi nahk välja 10 aastat noorem.

Raske on öelda, millisel moel spordi tegemine avaldab nii suurt vananemisvastast mõju nahale aga selge on see, et selle muutuse taga on tsütokiin - lihasrakkude poolt loodud valguga. 




Kasutatud kirjandus: sante.lefigaro.fr
.pourquoidocteur.fr

Kommentaare ei ole