{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas õppida ruttu teist inimest tundma?

Psühholoogid väidavad, et piisab ühest spetsiaalsest küsimusest, mis annab sulle ruttu ülevaate teise inimese maailmaavatest ja isiksusest....

Psühholoogid väidavad, et piisab ühest spetsiaalsest küsimusest, mis annab sulle ruttu ülevaate teise inimese maailmaavatest ja isiksusest.

Kohtudes uue inimesega on vaja aega, et teda tundma õppida. Ja sa ei tea kunagi, millise inimesega sul täpselt tegu on. Eriti arvesse võttes tõsiasja, et enamik inimesi katsub endast jätta niivõrd head muljet, kui võimalik.

Kuidas siis ruttu teada saada, millise inimesega sul tegu on? 

Tavaliselt on võimatu seda kohe teada saada ja tavaliselt inimesed hoiavad distantsi tükk aega enne, kui hakkavad lähemalt suhtlema.

Teadus aga kinnitab, et on olemas üks küsimus, mis võimaldab sul seda probleemi lahendada. Küsimus seisneb selles, et sa uurid seda, mida teine inimene kellegist kolmandast arvab. 

Wake Foresti ülikooli psühholoogiaprofessor Dustin Wood väidab, et see, kuidas ja millistena inimesed näevad ja kirjeldavad teisi inimesi, võib rääkida palju nende endi kohta. See inimene, kes näeb teisi pigem positiivses valguses, on ka ise positiivne inimene.

Seega see, kuidas sina näed teisi, viitab sellele, kas sa oled õnnelik ja rahul oma eluga ja kui palju teised sind hindavad.

Õnnetud ja rahulolematud inimesed räägivad teistest pigem negatiivselt ja halvasti. Nii nagu enesekesksed ja nartsissistliku isikuhäirega inimesed või siis antisotsiaalsed inimesed, kellel on suurem kalduvus teisi kritiseerida.

Professor Wood selgitab, et lihtne kalduvus näha teisi halvas ehk negatiivses valguses viitab kõrgendatud depressiooniriskile ja erinevatele isiksusehäiretele.

See, kui sa küsid kellegi arvamust kolmanda isiku kohta, annab sulle ka hea ülevaate sellest, millisena ta ise ennast näeb.

Üldiselt on inimestel kalduvus teiste juures kritiseerida neid vigu, mis on nende endi juures olemas ja seega võivad nad paljastada omaenda iseloomujooni. Meeldivaid või ebameeldivaid.


Kommentaare ei ole