{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kodune näomask, mis tagab sulle ilusa naha ja vähendab naha kahjustusi

Kui sa tunned, et sa näed liiga väsinud välja ja su nahk on kuiv ja jumetu, siis proovi seda näomaski. Meie nahk peab iga päev vastu pu...

Kui sa tunned, et sa näed liiga väsinud välja ja su nahk on kuiv ja jumetu, siis proovi seda näomaski.

Meie nahk peab iga päev vastu puutuma paljude väliste agressioonidega, mis paratamatult teevad kahju naha kvaliteedile. Enne kallite hooldusvahendite ostmist oleks hea ka järgi proovida looduslikud vahendid, mis võivad olla sama tõhusad.

Maski valmistamiseks läheb sul vaja:

- 2 sl söögisoodat

- pool pressitud sidruni mahla

- 2 tilka teepuuõli 

Sega kõik ained omavahel. Kanna mask näole ning lase seista 10 minutit. Loputa külma veega maha.

Kuidas see mask toimib?

Sooda

Sooda on laialdaselt kasutusel. Naha jaoks on sooda aga niisutava ja kooriva toimega tagades pehmema naha. Soodal on ka antibakteriaalne toime. Sooda aitab samuti puhastada sügavalt nahka, eemaldades kõik surnud naharakud ja rasu.

Sidrun

Sidrun sisaldab rikkalikult antioksüdante ja on seega nahale väga hea liitlane. Samuti aitab sidrun võidelda naha enneaegse vananemise  ja vabade radikaalide tekitatud kahjude vastu. Seega aitab sidrun edukalt ennetada kortsude teket ning vähendada naha vananemislaike. Teadlaste arvates on sidruni vananemisvastane toime tingitud just sellele, et sidrun stimuleerib naha kollageeni tootmist. Samuti sidruni antibakteriaalne toime aitab võidelda mustuse vastu, mis naha epidermist ehk marrasnahka  kahjustada võivad. Lisaks sellele on sidrunil valgendav toime, seega tagab sidrun särava ja puhta naha ning aitab võidelda komedoonide vastu.

Teepuu õli

Teepuuõli on laialdaselt kasutuses aroomiteraapias tänu oma antiviraalsele, seenevastalisele ja antiseptilisele toimele. See on tõhus ennetav vahend, mis võib aidata põletikulise naha puhul. Samuti aitab teepuuõli rasvase naha puhul. Lisaks sellele on teepuuõli hea akne vastane ravim, garanteerides puhta ja ilusa naha. Hea looduslik vahend, mida tasuks kindlasti järele proovida.


Hea on ka teada, et soodat ei tohiks kindlasti liiga palju panna, sest ta võib mõjuda nahale ärritavalt. Sellel põhjusel ei tohiks maski teha rohkem, kui üks kord nädalas.







Kommentaare ei ole