{ads}

HIDE

Viimased

latest

15 märki sellest, et sul on varjatud depressioon

Depressioon on haigus. Paljud depressiooni käes kannatavad inimesed ei räägi sellest mitte kellelegi. Seda kutsutakse varjatud depressio...


Depressioon on haigus. Paljud depressiooni käes kannatavad inimesed ei räägi sellest mitte kellelegi. Seda kutsutakse varjatud depressiooniks. Sellised inimesed võivad elada edasi jätkates töötamist, projektide loomist, samal ajal sisemiselt võideldes iga päev. Üksainus vale samm või liigutus võib aga väga halvasti lõppeda.

Üldiselt väljendub depressioon meeleolu alanemises, kurbustehoogudes ja meeleheites. Samuti kaasneb sümptomitega huvipuudus välise maailma vastu. Varjatud depressiooni sümptomid on aga erinevad ja väljenduvad pigem psühhosomaatilisel moel nagu lihasvalude- , seedeprobleemide - , kõhuvalude-, uneprobleemide-, väsimuse - ja isuprobleemide kaudu. Tihti on raske tuvastada varjatud depressiooni all kannatava inimese tegelikku probleemi. Ja selle tõttu on raske neid aidata.

Siin on mõned märgid, mis viitavad sellele, et inimene kannatab varjatud depressiooni all.



1. Pidev elu mõtte otsimine

Varjatud depressiooni all kannatavad inimesed tunnevad end tühjana ja otsivad sellepärast oma elule sügavamat mõtet. Nad alustavad sageli mitme projektiga samaaegselt või tahavad kogeda mitut erinevat kogemust korraga, et leida oma eksistentsi mõtet.

2. Vaikne appikutse

Ühel või teisel hetkel vajame me kõik abi. Ka depressiivsed inimesed paluvad abi mõnikord. Isegi, kui nad sellest ei räägi otse, on tähtis sellest aru saada ja seda kuulda võtta, kui neil on vaja nõu ühes või teises asjas. See võimaldab luua usalduslikku õhkkonda.

3. Teistsugune suhtumine ja reageerimine erinevates olukordades.

Depressiivne inimene ei reageeri nii nagu teised näiteks suhkrut tarbides. Ained, mis tõstavad suhkrutaset ja seega ka tuju enamike inimeste juures ei toimi samal moel depressiivsete inimeste puhul. Depressiivne inimene peab pingutama rohkem, tarbima rohkem, kui normaalne inimene või tarbima teisi aineid, mis kohanevad paremini tema organismiga.



4. Surmale keskendumine

Enamik depressiivseid inimesi mõtleb suitsidaalseid mõtteid. Nad seostavad kõike, mida nad läbi elavad tõenäolise surmaga. Kui sinu tutvusringkonnas on inimesi, kes mõtlevad oma elu lõpule, siis tõenäoliselt on tegemist inimesega, kes kannatab varjatud depressiooni all.

5. Imelikud toitumisharjumused

Depressiivne inimene võib olla mitte suuteline normaalselt toituma. Tal võib kaduda täielikult näljatunne või siis võib ta hakata liiga palju sööma selleks, et vaigistada sisemist valu.

6. Ebaharilikud magamisharjumused

Depressiivne inimene kas ei suuda üldse magada või magab liiga palju. Sisemisest rahust tingituna on organismi rütm häiritud.

7. Rohked vabandused

Depressiivne inimene tunneb pidevalt vajadust vabandamise ees selleks, et varjata oma valu teiste eest. Nad võivad leida vabanduse, et mitte kinni pidada lubadustest, tühistada kohtumisi või mitte vastata telefonikõnedele.


8. Üksindus

Depressiivsed inimesed leiavad sageli ise eluviisi, mis nende valu leevendab. Nad võivad hakata tegelema üksi mõne projekti kallal, veetma rohkem aega üksi olles või tegelema rohkem oma hobidega - kõik oleneb vahendist, mis võimaldab tal end paremini tunda.

9. Pingutused selleks, et näida normaalne

Depressiivsed inimesed teesklevad õnnelikke inimesi. Avalikkuse ees paistavad nad täiesti rõõmsad ja rahulikud. Nad ei taha mitte mingi hinna eest näidata oma sisemist võitlust.

10. Raskused halbade läbielamiste unustamisega

Depressiivsete inimeste aju on nagu svamm, mis imab kõik halva, mis neile osaks langeb ja märgib neid palju tugevamalt.

11. Võime teiste valu näha

Teiste kannatused meenutavad neile nende endi omi ja nad võivad tunda sama valu, kui need, kes kannatavad.

12. Keskendumine kõige halvemale

Depressiivsed inimesed mõtlevad alati kõige hullemale, mis juhtuda võib. Mõnikord suudavad nad tänu sellele lahendada kõige paremini probleeme, sest neil on ettenägemisvõime.





Kommentaare ei ole