{ads}

HIDE

Viimased

latest

11 märki, mis viitavad sellele, et su laps on väike geenius

Geeniused ei ole ainult kõrgema IQ-tasemega, neil on võime luua midagi erakordselt geniaalset. Üldiselt on geeniused ajaloos silma paistnud...

Geeniused ei ole ainult kõrgema IQ-tasemega, neil on võime luua midagi erakordselt geniaalset. Üldiselt on geeniused ajaloos silma paistnud oma suurte panustega loomingulises või teaduslikus vallas, mida nad on meile jätnud. Ent mitte kõik geeniused ei ole teinud suuri tegusid täiskasvanutena, on ka neid, kes on silma paistnud juba väga varakult alles lapseeas.

Vaata järgi, kas sinu laps on ka väike geenius!

Ülihea mälu

Märkide seas, mis viitavad tulevasele geeniusele, on sageli laste erakordselt hea mälu, võrreldes teiste omaealistega. Teistest paremini jätavad nad meelde kõik pisemadki detailid, inimesed, kellega nad on kohtunud ja asjad, mis neid ümbritsevad. Tänu heale mälule ei tule neil ette ka raskusi õppimisega.

Pidev huvi ja janu teadmiste järele

Väikestel geeniustel on väga suur huvi kõike teada saada ja nad tunnevad suuremat vajadust, kui teised, õppimise ja lugemise järele. Nad esitavad kogu aeg küsimusi ja teevad katsetusi, et ise järele proovida seda, kuidas asjad toimivad.

Teistusugused emotsionaalsed võimed

Vastupidiselt teistele lastele on väikesed geeniused väga tujukad ja tundlikud. Mõnikord on nad väga rahulikud ja järgmisel hetkel jällegi ärevad. Kuna kõik saab alguse peast, siis ka siin on tegemist vaimse meeleseisundiga, mille põhjusena laps kas on keskendunud mingi probleemi lahendamisele või tunneb vaimset rahutust.

Armastus muusika vastu

Sellised lapsed on alati tundlikumad muusika suhtes. Muusika on sageli osa nende elust, nad kas armastavad palju muusikat kuulata või siis isegi ise muusikat teha. Muusika aitab neil arendada loomingulisust ja alandada stressi.

Rikkalikum sõnavara

Kui tavaliselt lapsed kasutavad rääkides lihtsaid ja tavalisi sõnu, siis väikesed geeniused armastavad kasutada keerulist sõnavara, mida nad on täiskasvanutelt kuulnud või siis mõnest raamatust lugenud.

Sündinud juhid

Väiksed geeniused ei rahuldu keskpärasusega ja nad otsivad perfektsionismi. Sageli võtavad nad iseenesestki mõista olukorra juhtimise ise üle.

Originaalne isiksus

Väiksed geeniused paistavad üsna varakult silma oma originaalsusega. Nad seavad endale oma reeglid või valmistavad ise mängu, samuti mõtlevad välja mingi salakeele, mille abil sõpradega suhelda. Need väikesed märgid viitavad kõrgele intellektuaalile.

Rahulolematus

Kui su laps tihti rahul ei ole, siis viitab see igavusele, mida ta tunneb. Seda aga selle pärast, et tegevus ei huvita teda piisavalt ja ei stimuleeri teda intellektuaalselt.

Õppimine kergem ja lihtsam

Üldiselt ei valmista õppimine väikeste geeniuste jaoks mingit probleemi, vastupidi, kuna neil on erakordne mälu ja janu teadmiste järele, siis omandavad nad kõik ruttu ja kiiresti.

Suurem ja parem keskendumisvõime

Nii nagu teadmiste omandamine on nende jaoks lihtsam, suudavad nad ka keskenduda paremini, kui teised lapsed. Kui neid miski huvitab või kui nad millegi kallal töötavad, siis võivad nad teha seda tundide kaupa ja segamatult.

Kommentaare ei ole