{ads}

HIDE

Viimased

latest

Riitsinusõli stimuleerib juuste, ripsmete ja kulmude kasvu.

R iitsinusõli on riitsinustaime Ricinus communis seemnetest tehtud külmpressimise teel saadud õli. Riitsinusetaim võib kasvada kuni 12 me...

Riitsinusõli on riitsinustaime Ricinus communis seemnetest tehtud külmpressimise teel saadud õli. Riitsinusetaim võib kasvada kuni 12 meetri kõrguseks troopilistel ja subtroopilistel aladel.
Riitsinustaime vili ehk kupar on kaetud roheliste või punaste okastega, olenevalt tema küpsusest. Iga kupar sisaldab kolme õliga rikkalikult täidetud seemet.

Riitsinusõli on üks kasulikematest õlidest, mida kasutas Kleopatra ja mis omab toitvat, tugevdavat, elujõudu andvat toimet juustele. Riitsinus- ehk kastoorõliga juuksemaski tegemine tagab ilusad juuksed, sest riitsinusõli muudab juuksed tihedamaks, aitab eemaldada kõõma, ravib juukseid ja soodustab juuksekasvu. Lisaks sellele aitab riitsinusõli muuta tihedamaks ja ilusamaks ka ripsmeid ja kulme.

Maski tegemiseks sega väikeses kausis võrdsetes kogustes riitsinusõli (mis stimuleerib juuksejuuri) , oliiviõli (mis paneb juuksed kiiremini kasvama), argaaniõli (mis annab juustele sära) ja kookosõli (mis juukseid ravib) ning pane kauss tulise veega täidetud veevanni soojenema.

Alusta juuste niisutamisega ning masseeri seejärel peanahka paari minuti jooksul õli sisse kastetud sõrmedega. Seejärel määri mask juustele. Kata juuksed ujumismütsiga ning seejärel sooja rätikuga, et stimuleerida toitainete imendumist läbi pooride. Lase mõjuda tund aega ja loputa seejärel juuksed.


Kommentaare ei ole