{ads}

HIDE

Viimased

latest

23 viisakusreeglit, mida kõik peaksid järgima

Etikett, viisakus ja hea kasvatus on väljendid, mida kasutatakse rääkides ühiskonnas kasutusolevatest headest kommetest ja viisakast käitum...

Etikett, viisakus ja hea kasvatus on väljendid, mida kasutatakse rääkides ühiskonnas kasutusolevatest headest kommetest ja viisakast käitumisest. Kahjuks käivad need reeglid sageli paljudele inimestele üle jõu ja tunduvad liialdatuna.




Millised on 23 kõige olulisemat käitumise reeglit? 

1 - Kutsudes kellegi restorani, on enesestmõistetav, et sina tasud arve. Kui sa aga pakud seltskonnas välja teistele minna välja sööma, siis on loomulik, et igaüks maksab iseenda eest.


2 - Ära mine külla teistele ilma ette helistamata. Vastasel korral võib juhtuda, et sinu tulek ei satu õigele ajale ja võib tekitada piinliku olukorra.


3 - Ära hoia kunagi oma telefoni laual teiste inimeste juuresolekul. Kontrollida oma Facebooki lehte samal ajal, kui teine inimene sinuga räägib, on märgiks huvipuudusest tema vastu ja igavusest, mida sa tunned.


4 -  Ära kutsu naisterahvast endaga välja, kui sa pead veetma selle aja telefoni otsas ärikõnelusi pidades või sõnumeid saates.



5 - Mees ei tohi kanda naise käekotti. Aga ta võib võtta naise mantli ja viia selle garderoobi.


6 -  Kui sa oled koos kellegagi väljas ( sõbra, töökaaslase või pereliikmega) ja ta teretab mõnda tuttavat, siis pead ka sina sama tegema.


7 - Enamik inimesi on veendunud, et sushit võib süüa üksnes selleks ette nähtud pulkadega. Tegelikult võib neid süüa ka sõrmedega.


8 - Vaataa, et su jalanõud oleksid alati puhtad ja ei lõhnaks halvasti.


9 - Mees peab alati jääma naiste vastu viisakaks.


10 - Kui sa oled solvunud mõne inimese sõnade või tema käitumise pärast, ära lasku samale tasemele, kui tema ja ära tõsta häält. Hoia külma närvi, naerata ja vaheta lihtsalt teemat. Või mine minema.


11 - Viisakas mees käib alati naise vasakul pool. Erand kehtib ainult sõjameeste kohta, kes tervitavad parema käega.


12 - Autojuhid ei tohi jalakäijaid märjaks pritsida vihmase ilmaga.


13 - Viisakusnõuded ja head kombed ei luba rääkida järgnevatest 9 asjast avalikult: rikkus, vanus, religioon, perekonnatülid, perekonnavälised suhted, meditsiinilised probleemid, saadud kingitused, au ja häbi.


14 - Ühtegi naisterahvast ei tohi puudutada ilma selleks eelnevalt luba küsimata. Tema käest kinni võtmine, selle puudutamine või silitamine ilma, et ta oleks sulle selleks loa andnud, on absoluutselt keelatud.




15 - Kui keegi üritab sinu tähelepanu võita primitiivsel moel, näiteks vilistades või hüüdes: "Hei, sina!", siis ignoreeri sellist hüüdu.


16 - Mis puutub parfüümi kandmisse, siis tuleb seda teha mõõdukalt. Kui sa tunned oma parfüümi lõhna veel 2 või 3 tundi peale seda, kui sa oled seda endale peale pannud, siis võid sa kindel olla, et teistel sinu ümber käib juba pea ringi.


17 - Meesterahvas tohib suitsetada naisterahva juuresolekul ainult siis, kui viimane talle selleks loa annab.


18 - Sisenedes ruumi, on oluline, et sa tervitad kõiki ruumis viibivaid inimesi. Kui sa oled oma positsioonilt kõrgemal kohal, siis pead sina ise sirutama käe tervituseks.


19 - Kirjavahetuse konfidentsiaalsusest peab alati kinni pidama. Mitte kellelgi ei ole õigus lugeda sinu kirju, meile või sõnumeid. Isegi mitte sinu vanemad ega elukaaslane.


20 - Sinu rõivastus peab alati sobima keskkonnaga, kus sa viibid. Eelista sellepärast tagasihoidlikke ja elegantseid rõivaid ametialases keskkonnas, natuke vabamat stiili jalutuskäikudeks nädalavahetusel või sõprade vastuvõtmiseks.


21 - Kui sa oled pidanud vabandama mõne kohatu sõna või teo pärast ja sulle on andestatud, siis vaata, et sa ei teeks teist korda sama viga tulevikus.


22 - Väldi avalikus kohas liiga valjul häälel rääkimist või naermist ja ära vaata inimesi, keda sa ei tunne, liiga pingsalt. Seda peetakse viisakusetuks.


23 - Ära unusta kunagi tänamast inimesi, kes sind on aidanud. On siis tegemist sõprade, töökaaslaste või pereliikmetega, nad kõik on rahul, kui teavad, et sa hindad nende tehtud pingutusi.




Kommentaare ei ole