{ads}

HIDE

Viimased

latest

Maailma vanim isetervendamise meetod

Selles artiklis kirjeldame me kuut ajurveeda harjutust, mis stimuleerivad organismi tervenemist. Nende harjutuste sooritamine ...

Selles artiklis kirjeldame me kuut ajurveeda harjutust, mis stimuleerivad organismi tervenemist. Nende harjutuste sooritamine võtab vaid 10-minutit päevas tagades sulle parema füüsilise, vaimse ja spirituaalse tervise.



See iidne tervise tasakaalus hoidmise meetod, mis aitab sul olla terve ja leida harmoonia keha, hinge ja vaimu vahel.

Ajurveeda on kõige tervenemismeetod, isegi tänapäeval eelistavad inimesed pöörduda Indias pigem ajurveeda, kui tavameditsiini poole.

Ajurveeda filosoofia järgi on inimene terve nii kaua, kuni tema keha, hing ja vaim on harmoonias.



Selle järgi on kõik universumis energia ja omavahel ühenduses.

Kolm doshat (bioregulaatorid) tagavad kõikide keha funktsioonide kontrolli, mis on eluks olulised: Pitta, Kapha ja Vata. Vatta reguleerib hingamist, Kapha hoiab alal jõudu ja Pitta kontrollib ainevahetust.

Niikaua, kuni nende kolme kombinatsioon omavahel ühenduses on, on inimene õnnelik.

Tervenemise protsessi kiirendavad tervislik toitumine, massaaž, jooga ja mediteerimine, millel on organismi tugevdav toime.

Isetervendamise harjutused


Hommikul - 6 minutit


Keele puhastamine - 30 sekundit. Eemalda peale hammaste pesu keele peal olev katt väikese harja abil. Maks, sapipõis ja neerud on elundid, mis aitavad kehal vabaneda mürkainetest.


Ainevahetuse ajal eemaldatud mürkained ja toksiinid väljutatakse ka keelel oleva katuna ja kui seda kattu ära ei puhastata, siis mingi aja möödudes blokeerib ta kehaenergia voolu.



Seesamiõliga loputamine - 2 minutit. Peale hammaste ja keele puhastamist loputa suuda kahe minuti jooksul seesamiõliga, seejärel sülita õli välja ja loputa suu sooja veega. Seesamiõli aitab ennetada hambakivi ja kaariest, ta sisaldab palju linoolhapet ja võitleb seenhaiguste, bakterite ja viiruste vastu.


Enesemassaaž - 3 minutit . Masseerimise jaoks kasuta kindaid, töötlemata siidi või pehmet harja. Masseeri 10 - 20 korda iga kehaosa järgmises järjestuses: kael, selg (niipalju, kui sa ulatad), hõõru üle õlad, käed ja sõrmed ringjate liigutustega. Masseeri õrnalt rindkeha horisontaalsete liigutustega.

Seejärel kõhupiirkond masseerides alt ülesse ja vasakult paremale. Seejärel sääred, põlved ja jalad ringjate liigutustega. Massaaž parandab vereringet ja taastab energiat.

Iga nahaosa seostatakse mõne sisemise organiga, naha masseerimine tagab parema vereringe ajurveeda praktikute järgi.
 
 


Päeval - 2 minutit

Joo sooja vett - 30 sekundit. Aja keema pool liitrit vett ja keeda 10 - 15 minutit. Kalla vesi termosesse ja joo iga poole tunni järel kolm lonksu. Tänu oma energilisele mõjule ergutab keev vesi seedimist ja aitab väljutada organismist mürkaineid.

Lõdvestav hingamine - 2 minutit. Hinga sügavalt läbi nina, hoia seejärel hinge kinni mõne sekundi jooksul ja hinga siis läbi nina välja. Ära mõtle mitte millelegi. Kui sa ei suuda rahuneda ja end lõdvaks lasta, siis mõtle millelegi meeldivale nagu rand, suvine tuul jne. Viha, probleemid ja hirm põhjustavad tihti haigusi organismis.

Lõdvestamine aitab nii sind, kui su keha. Niimoodi stimuleerid sa oma aju tootme endorfiine (õnnehormoone), mis aitavad sul õnnelik olla.
 
 


Õhtu - 2 minutit

Stimuleeri oma seedimist ja paranda und - 2 minutit. Soojenda natuke seesamiõli ja masseeri oma kõhtu mõne tilga õliga. Masseeri peopesaga sooritades ringjaid aeglasi liigutusi. Seejärel niisuta käterätikut leiges vees ja aseta see kõhule, hoides seda niikaua, kuni see jahtub. See õrn massaaž aitab kaasa seedimisele stimuleerides seedeelundkonna tööd ja tagades samal ajal parema une, mille kvaliteet tihti on seotud seedimisprobleemidega.









Kommentaare ei ole