{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kasutada ära munakoori?

Mida teha munakoortega selle asemel, et neid kasutult ära visata? Võimalusi on palju. Munakoori võib ära kasutada aias, tervise heaks ja ...

Mida teha munakoortega selle asemel, et neid kasutult ära visata? Võimalusi on palju. Munakoori võib ära kasutada aias, tervise heaks ja kodu kaunistamiseks.

1. Külvamiseks



Täida tühi munakoor mullaga ja seeme mulda - tasuta, lihtne ja ökoloogiline vahend! Kui tahad välja istutada, siis ei ole vaja munakoort katki teha selle jaoks, pista taim koos koorega mulda.

2. Jõulukaunistusteks



Tühje munakoori võib kasutada ka jõulukaunistuste tegemiseks aga selle jaoks peab munakoor terve olema ja puhas. Valikuid on palju kaunistamiseks, igaüks kasutab oma.



3. Nälkjate tõrjeks 



Selle asemel, et kasutada keemilisi tõrjevahendeid proovi kaitsta oma taimi munakoortega. Selle jaoks purusta koored peeneks ja puista koortepuru taimede ümber, mis takistavad nälkjatel edasi liikumast.


4. Väikese haava parandamiseks



Kui sul pole plaastrit võtta võta munakoort seestpoolt kattev valge kiht ja pane see haavale. See muutub kõvaks ja kaitseb looduslikult bakterite ja põletike eest. Ja aitab rutem paraneda.

5. Tomatitaimede haiguste vastu



Puista munakoori taime ümber mullale, tagades nii hea kaltsiumkarbonaadi lisa. Sobib ka kurgitaimedele.




6. Looduslik kaltsiumiallikas



Aseta pestud koored ahjuplaadile ja pane ahju 180° juurde 6 - 8 minutiks. Seejärel peenesta koored köögirobotis peeneks. Kasutamiseks võid lisada pool lusikatäit mahla või jogurti hulka, hea kaltsiumiallikas. Teine võimalus on panna munakoored kaussi ja täita kauss äädikaga nii, et koored oleks kaetud. Jäta seisma 15 päevaks. Seejärel võta nõruta, viska koored ära ja jäta äädikas alles. Võta iga päev 2 lusikatäit või lisa salati hulka.

7. Lisa kaltsiumkarbonaati komposti hulka



Lisades koori komposti hulka parandad sa selle kvaliteeti.




8. Juuste tugevdamiseks



See nipp ei ole munakoorte vaid munakollasega, mis sisaldab rikkalikult valke, vitamiine ja rasvhappeid.

Juustemaski tegemiseks võta kaks munakollast, 2 supilusikatäit oliiviõli ja 20 cl vett. Sega kõik kokku ja määri juustele. Hoia 15 - 20 minutit ja loputa korralikult.

9. Pisikeste lillepottidena




Hea kingidee.

10. Kaltsiumiallikas kanadele



Pese munakoored puhtaks ja purusta peeneks. 



Kommentaare ei ole