{ads}

HIDE

Viimased

latest

6 harjumust, mis eristavad tarka inimest teistest.

Tõeline intelligentsus tuleb iseenda mõistmisest ja enesekindlusest, mis võimaldab omakorda teistega paremini läbi saada ja võtta vastu tar...

Tõeline intelligentsus tuleb iseenda mõistmisest ja enesekindlusest, mis võimaldab omakorda teistega paremini läbi saada ja võtta vastu tarku otsuseid.

Sotsiaalselt intelligentsed inimesed on teadlikud sellest, mida nad tahavad ja teavad, kuidas käituda teiste inimestega nii, et see muudab omavahelisi suhteid paremaks.

On asju, mis eristavad tarka inimest teistest.

1. Tark inimene oskab jääda rahulikuks.

Paljud erinevad tegurid võivad põhjustada tüli või meelepaha peaaegu mitte millestki. Erinevad põhjused võivad valla päästa pettumustunde ja vihahoo. Targad inimesed ei lähe nii kergelt sellele libedale teele ja oskavad ennast paremini kontrollida, vastupidiselt teistele, kelle intelligentsusetase on sageli madalam.

2. Targad inimesed ei pea tõestama teistele, et neil on õigus.

Siin on samaaegselt tegemist intellektuaalse ja emotsionaalse küpsusega, kui inimene mõistab enda ja teiste inimeste erinevus.

Kui üks inimene surub oma isiklikku arvamust pidevalt teistele peale, hakkavad teised temast eemale hoidma ja keelduvad oma arvamust avaldamast. Palju parem on olla avatud mõttemaailmaga inimene, kes on vastuvõtlik ka teiste inimeste arvamusele ja ideedele.

3. Targad inimesed tunnistavad oma vigu

Keskmisest kõrgema intelligentsustasemega inimestele ei valmista probleemi oma vigade tunnistamine ja nende parandamine. Madalama intelligentsustasemega inimesed aga leiavad, et ainult neil on alati õigus.

4. Tark inimene on empaatiline

Empaatia ja kaastunne on heaks suhtlemiseks vajalikud omadused. Need on jooned, mis eristavad intelligentset inimest teistest. Tark inimene paneb end teise inimese kohale ja tunneb teise rõõme ja muresid. Rumalad inimesed ei tunnista kunagi oma vigu ja on veendunud, et ainult neil on õigus.

5. Tark inimene ei kingi oma usaldust kõigile.

Ta tahab inimesi enne paremini tundma õppida, kui laseb neid oma isikliku elu ligi.

6. Nende kodus valitseb tihti segadus.

Mitmed uuringud on näidanud, et kõige intelligentsemad inimesed elavad sageli kõige suuremas segaduses ja pööravad vähem tähelepanu sellele, mis neid ümbritseb.



Kommentaare ei ole