{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa teadsid, et kodust lahkudes peaksid sa oma kassile ütlema, et sa välja lähed!

K ui sa arvad, et su kass on sinu käikudega juba harjunud ja see teda ei häiri, siis siin sa eksid! Lemmikloomad on meie suured sõbra...

Kui sa arvad, et su kass on sinu käikudega juba harjunud ja see teda ei häiri, siis siin sa eksid!

Lemmikloomad on meie suured sõbrad ja kaaslased. Kui peremees on kodust ära, siis jääb tema neljajalgne sõber teda kannatamatult ootama.

Mingil ajal tundub nagu lepiks su loomake sinu käikudega ja teab, millal sa lähed tööle, millal poodi, millal kuhugi mujale. Võib tunduda, et nad on sellega leppinud aga tegelikult see pole päriselt nii. Eriti kehtib see kasside kohta.

Kasside kohta öeldakse, et nad on palju iseseisvamad, kui koerad ja armastavad oma aega rohkem üksi veeta. Ent tõde on ka see, et kui kassi peremees läheb välja ilma, et ta kassile enne mingit tähelepanu pööraks, tunnevad need karvapallid end ohustatuna ja hüljatuna. Sest sa pole ju talle öelnud, et sa tuled tagasi!

Sinu äraolekul võib kass mäuguda, pahandust tekitada ja võib sind sinu tagasitulelul vaadata etteheitva pilguga. Kõike seda selleks, et sulle selgeks teha - ta ei ole rahul sinu käitumisega.

Kassidele on raske mõte, et teda on maha jäetud.

Üks jaapani teadlaste poolt (Atsuko Saito ja Kazutaka Shinozuka) läbi viidud uuring selgitas, et kassid saavad aru sellest, mida neile öeldakse. Isegi, kui nad ei mõista päriselt sõnu, saavad nad tähendusest aru. Ja nad tunnevad end rahulikumana, kui sa järgmisel korral enne, kui välja lähed, neile seda ütled.

Sa ei pea rääkima oma kassile kogu oma päevaplaanist. Aga mine enne kodust väljumist tema juurde, silita ta pead ja ütle, et sa pead nüüd välja minema aga tuled varsti jälle tagasi. Tee, nagu räägiksid sa oma parima sõbraga, anna talle teada, kui kauaks sa ära jääd ja ütle ka, et sa hoolitsesid, et tal oleks kõik, mis vaja, et sinu tagasitulekuni vastu pidada.

On oluline, et sinu kallis sõber ei kardaks, et sa ta maha jätad ja saaks aru, et sa varsti tagasi tuled.


Kommentaare ei ole