{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, millistest asjadest on parem mitte rääkida? Vaata järgi!

S alajane armastus, süütunne jne... Meil kõigil on omad saladused, millest me mitte kellelegi ei räägi. Sest nii see lihtsalt on. Aga on ini...

Salajane armastus, süütunne jne... Meil kõigil on omad saladused, millest me mitte kellelegi ei räägi. Sest nii see lihtsalt on. Aga on inimesi, kes lihtsalt tahavad kõike endast rääkida, nad pesevad niiöelda oma pere musta pesu teiste ees ja räägivad välja kõik, mis peaks koduseinte vahele jääma. 

Kuidas ka ei ole, kõige parem on valida, kellele sa räägid oma asjadest, sest kõik inimesed paraku ei vääri usaldust. Seda, mida sina kellelegi räägid, võidakse kergesti edasi rääkida ja nii võivad nad jõuda moonutatult või õigel kujul täiesti võõraste inimeste kõrvadeni. 

Millised on asjad, mida on parem endale hoida? 

1. Oma minevikust

Meil kõigil on oma minevik, mille üle me kas oleme uhked või siis ei ole. Aga kas tingimata on vaja sellest teistele rääkida? Isegi, kui see sulle uhkust tekitab? Kas poleks mitte parem sellest üle saada, eriti siis, kui tegemist on kahetsuste ja asjadega, mis valmistasid sulle pettumust ja hingevalu? Minevikus aset leidnud raskused, eriti kui sa pole neist veel üle saanud, koormavad sind kogu su elu. Lisaks sellele ei ole kõige parem lahendus rääkida oma minevikust mõnele kolmandale isikule ka siis, kui tegemist on lähedasega. Ja seda sellel põhjusel, et tõelisi sõpru leidub harva ja kui sinu lähedaste hulgas selliseid inimesi ka on, on sul väga vedanud. Kade ja silmakirjalik sõber võib sind ühel hetkel ära kasutama hakata, hakates su minevikku sulle ette heitma või seda teistele edasi rääkima. Aga seda sa ju ei taha, ega ju? 

2. Kõigest sellest, mis sul olemas on

Oma jõukusega uhkustamine pole nüüd küll tark tegu, sest välja arvatud need, kes sind kadestavad sinu rikkuse ja asjade pärast, võtavad teised seda märgina ülbusest ja rumalusest. Loomulikult pole selles halba, et oma raske tööga teenitud raha eest nüüd vilju saab maitsta aga paljud vaatavad selle peale halva pilguga ja leiavad, et parem on jääda tagasihoidlikuks ja reserveerituks, kui sa just ei taha uhkustaja mainet endale külge saada.


3. Oma projektidest ja eesmärkidest

Paljudele meeldib oma eesmärkidest ja plaanidest rääkida aga tegelikult on see suur viga. Inimese ambitsioonid ja püüdlused peaksid jääma saladuseks ja tema enda teada. Ja seda sellepärast, et oma eesmärkidest rääkimine vähendab juba nende täide viimise võimalust. Kuulutades teistele seda, mis sul kavas on, on sul juba tunne nagu oleksid sa oma projektid ellu viinud ja motivatsioon hakkab vaikselt langema. Tulemuseks võib olla see, et ka aastaid hiljem oled sa omadega sama kaugel, kui alustades.

4. Oma palgast

Töökaaslaste, sõprade ja pereliikmetega võib selline teema arutluse alla tulla, kui palju keegi teenib aga ka siinkohal tuleb arvestada inimliku kadedusega. Oma palgast rääkimine on alati tekitanud poleemikat, kas siis väikese palga tõttu või siis jällegi liiga kõrge tasu pärast. Kuidas ka ei ole, oma palgast teistele rääkimine, eriti juhul, kui tegemist on kõrge teenistustasuga, äratab kadedust ja meelitab ligi neid, kes tahavad sind ära kasutada ühel või teisel moel.

5. Oma heategudest

Hea on elu alus ja hea tegemine on hea asi ainult sellisel juhul, kui ta tõmbab ligi headust. Aga kõige tähtsam on see, et heateoga ei tohi uhkustada, sest see, kes kiitleb heateoga, mille ta on korda saatnud, kaotab selle väärtuse. Heategu ise peabki olema eesmärk omaette igale kaastundlikule ja empaatilisele inimese nende suhtes, kes vajavad abi. Aga kõige õilsam on mitte oma heategudest rääkida tänu, kiituse või tasu ootuses, sest viimased kolm on kõigest kõrge egoismi viljad, mis tõukavad igaüht tegema suurt sammu oma väikese isikuga.

Kommentaare ei ole