{ads}

HIDE

Viimased

latest

2020. aastal otsusta olla õnnelik ja kustuta kõik halvad inimesed oma elust

Õ nn, mida kõik filosoofid on ülistanud kõikidel aegadel, on mõtlejate arvates emotsioonide harmoonia. Ainult, et nende ideaalid on sageli a...

Õnn, mida kõik filosoofid on ülistanud kõikidel aegadel, on mõtlejate arvates emotsioonide harmoonia. Ainult, et nende ideaalid on sageli abstraktsed ja paljud neist ei suuda ise ka rakendada oma teooriaid praktilisse ellu. Ometi on õnn, mida kõik meeleheitlikult taga ajavad, kõikidele käeulatuse kaugusel. Ehkki selle saavutamine nõuab teinekord natuke enesekontrolli.

Voltaire kirjutas, et ta otsustas olla õnnelik, sest see on tervisele hea. Ja selgitas, et rahulolu saavutamiseks tuleb harida oma aeda.

Mis siis, kui me võtame järgmiseks aastaks vastu otsuse olla õnnelik. Selle jaoks tuleb kustutada oma elust kõik halb ja muuta oma õnn prioriteediks.

Alustada tuleks võib-olla sellega, et teha sisemine inventuur. Selline isiklik inspektsioon võimaldab mõista seda, mis sind muretsema paneb ja mis sind õnnetuks teeb. Sest nagu ütles üks kirjanik William Gibson: " Enne, kui sa diagnoosid endal depressiooni vaata järgi, kas sa pole lihtsalt ümbritsetud rumalate inimestega."

Uus aastakümnendik on algamas ja sellejaoks, et see tuleks parim, tuleb luua oma suhetes kord.

Halvad inimesed on mürgised suhted

Kas siis süütundest või armastusest, ei julge või ei taha me sageli lõpetada suhteid nende inimestega, kes ometi viivad ära hingerahu ja teevad emotsionaalselt haiget. See kõik käib nii peenelt, et pealtnäha pole midagi aru saada. Ent selline inimene on võimeline sind pisitasa hävitama, sinu hingerahu mürgitama ja tekitama konflikte.

Sinu enda hingerahu huvides on oluline, et sa piirad sellise inimesega läbikäimist. Isegi, kui mõnikord on raske või võimatu lõpetada täieliku suhtlemist, siis on tähtis paika panna piirid ja reeglid. Jää osavõtmatuks, ära lasku samale tasemele, ära mängi kaasa.
Sa väärid olla õnnelik.

Ja see pole egoistlik mõtteviis. Selleks, et seda aga saavutada, tuleb ise ka midagi teha. Kõigepealt tulla välja oma mugavusstsoonist ja alustada oma elus väikeste muutustega. See võib olla uus tööalane suund või muutused toitumises. Kõige tähtsam on mõista, mis takistab sul õnnelik olemast. Sest sageli sõltub õnn sinust endast. Ära süüdista väliseid tegureid. Tegutse. Pane paika konkreetne tegevusplaan väikeste etappidega, ära sea endale liiga suuri eesmärke, mida sa täide viia ei suuda.

Isegi, kui inimesed ei ole sageli oma eluga rahul, on tähtis mõista, et mitte kellegi saatus ei ole kivisse raiutud ja sinust endast sõltub, mida sa oma eluga teha tahad. Kõik piirid, mis sul on, on paika pandud sinu vanemate, lähedaste ja läbielatud kogemuste poolt. Sinul endal on aga võimalus seda muuta.

Kui sa tahad oma elu muuta, siis tee seda. Tunne juba tänulikkust selle eest, mis sul olemas on. Lõpeta pidev hädaldamine sellepärast, mida sul ei ole, sest paari aasta pärast pole sel kõigel mingit tähtsust. Selleks, et õnnelik olla, pead sa muutma oma mõtlemisviisi ja hakkama mõtlema sellele, mis on tõesti tähtis.

Kommentaare ei ole