{ads}

HIDE

Viimased

latest

Range ema käe all kasvanud lastest kasvavad sageli oma eluga rahulolevamad täiskasvanud

Selles artiklis ei räägi me ametialasest edust, vaid rohkem hingelise ja emotsionaalse tasakaalu leidmisele. Millised olid ...

Selles artiklis ei räägi me ametialasest edust, vaid rohkem hingelise ja emotsionaalse tasakaalu leidmisele.

Millised olid sinu vanemad? Kas nad lasid sul kõike teha, mida sa tahtsid või olid nad nõudlikud ja ranged?

Kas nad käskisid sul kogu aeg oma tuba koristada, teha koduseid töid ja keskenduda tõsiselt oma tulevikule?

Paljud inimesed on kasvanud range ema käe all ja tundnud seejuures ebaõiglust, sest nad on leidnud, et neilt nõutakse palju rohkem, kui teistelt lastelt. Ometi näitab statistika, et just sellistest kodudest tulevad lapsed, saavad täiskasvanueas oma eluga paremini hakkama, kui teised ja on sageli rahulolevamad ning tasakaalukamad. Neist kasvavad töökad ja kohusetundlikud inimesed, kelle jaoks edu saavutamine ei valmista mingit probleemi.
 
 


Essex'i ülikooli professor Ericka Rascon-Ramirez tegi läbi uuringu, mis tõestas, et rangete emade lastest kasvavad edukad täiskasvanud. Uuringu järgi selgus, et väga paljud elus väga kõrgele kohale jõudnud inimesed on kasvanud just nõudliku ema käe all. Sellistel emadel on tavaliselt kõrged ootused ja lootused oma laste suhtes. Ja üldjuhul on nii, et kõrgete ootustega vanema lastest saavad enesekindlamad täiskasvanud.

Rangete vanemate käe all kasvanud laste seas on suurem protsent neist, kes lähevad edasi õppima ja kes lõpetavad ülikooli ning leiavad endale hea ja sobiva töökoha. Sellistest peredest pärit täiskasvanud saavutavad millegipärast palju kergemini edu erinevates valdkondades. Sest alateadvuslikult mõjutavad nende vanemate nõuanded, soovitused ja nõudmised ka edaspidises elus nende otsuseid ja valikuid.

Lapsena võis see nõudlikkus tekitada lapses trotsi, hilisemas elus aga tuleb see talle mitmekordselt kasuks.

Mida sina sellest arvad? Kas kinnitad või lükkad ümber?


Kommentaare ei ole