{ads}

HIDE

Viimased

latest

Organismi puhastav smuuti

Üldiselt annab organism ise märku sellest, millal on aeg puhastuskuur ette võtta. Kindlasti oleks vaja teha läbi üks kuur kevadel ja siis sü...

Üldiselt annab organism ise märku sellest, millal on aeg puhastuskuur ette võtta. Kindlasti oleks vaja teha läbi üks kuur kevadel ja siis sügisel. Keha puhastamine aitab organismil vabaneda sinna kuhjunud mürkainetest ja vähendab niiöelda selle töökoormust. Kõige rohkem kannatab koormuse all muidugi maks, sest ta peab ümber töötlema kõik mürgised ained.


Organismi puhastamiseks valmista smuuti, mis lisaks põletab ka rasva.

Smuuti valmistamiseks võta:

- pool sidrunit

- 6 kapsalehte

- 3 kooritud porgandit

- 1 kooritud peet

- 2 tükkideks lõigatud õuna

- 2,5 cm ingverijuurt

- 2 tassi vett

Sega mikseris või blenderis kõik koostisained ühtlaseks massiks.

Vala klaasi ja joo.

Smuutit võib säilitada külmutuskapis paari päeva jooksul.

Mis siis selle smuuti nii imeliseks muudab? Loomulikult tema koostisained, mis on kõik maksa puhastava toimega.

PEET

Peet sisaldab rikkalikult A vitamiini (beetakaroteeni), flavonoide ja betaiini. Just see viimane toiitaine koos metioniiniga annab tõuke maksa puhastumiseks. Uuringud on näidanud, et punase peedi ekstrakt aitab hepaatiliste kahjustuste korral.

ÕUN

Õunad sisaldavad sellist ainet nagu pektiin, mis eemaldab seedekulglas asuvaid mürkaineid ja parandab hepaatiliseid funktsioone.

PORGAND

Porgandid sisaldavad samuti palju A vitamiini (beetakaroteen) ja ka flavonoide, mis takistavad vabadel radikaalidel organismi kahjustada.

KAPSAS

Kapsast on alati kasulik nii toorelt kui töödeldult, ta on suurepärane kaaslane mis aitab kaasa organismi puhastamisele. Kapsas nimelt sisaldab taimset klorofülli, mis aitab mürkaineid kehast eemaldada.

INGVERIJUUR

Ingver ergutab sapi ja mõningate seedeensüümide eritumist. Uuringud on samuti näidanud, et ingveri tarbimine aitab leevendada hepaatilisi kahjustusi.

SIDRUN

Sidrunit kasutatakse alati organismi puhastamiseks ja tal on palju tervisele kasulikke omadusi. Sidrun sisaldab palju C vitamiini, mis aitab tugevdada immuunsussüsteemi ja kaitsta maksa kahjustuste eest.




Kommentaare ei ole