{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mis juhtub sinuga, kui süda on murtud?

Nii nagu kõikide teiste tunnetega on armastusel mitu taset, alustades kõige pealiskaudsemat kuni kõige sügavamani. Kõik need, kes on läbi e...

Nii nagu kõikide teiste tunnetega on armastusel mitu taset, alustades kõige pealiskaudsemat kuni kõige sügavamani. Kõik need, kes on läbi elanud lahku minemise teavad, kui palju haiget võib teha murtud süda ja kui raske seda on ravida. Murtud süda tekitab suure valu ja pettumustunde. Nende jaoks, kes seda läbi elavad, kaob maapind jalge alt ja paljud ei teagi, kuidas sellest valust üle saada.


Raske on minna lahku peale seda kõike ilusat, mis koos läbi elatud ja tehtud on. See võib teha sama palju haiget, kui lein ja nii nagu leinaga, on sellel mitu faasi. Alustades reaalsuse eitamisega, vihaga, depressiooniga ja seejärel alles hiljem olukorra leppimisega. Igal inimesel on vaja erinevat aega selleks, et sellest üle saada.

Millised on märgid, mis viitavad sellele, et su süda on murtud?

1. Seletamatu valu

Sellega võib kaasas käia valu rindkeres, peas või siis kõhus. Sageli tunnevad inimesed, kelle süda on murtud, valu, mille põhjust nad endale seletada ei oska. Tegelikult on aga inimese keha seotud otseselt tunnetega. Seega, kui inimene tunneb kurbust, reageerib keha otsekohe ja väljendab end valu läbi.

2. Stressitaseme tõus

Samuti tekib stress, sest füüsilist valu registreeriv ajupool tunnetab tavalisest kõrgemat aktiivsust ja see omakorda vallandab selliste stressihormoonide vabastamise nagu kortisool ja adrenaliin.

3. Ebaregulaarsed söömisharjumused

Emotsioonid on otseselt seotud toitumisharjumusteha. Murtud süda toob enesega kaasa kaalutõusu või siis vastupidi - suurt kaalu langust. Paljud naised näiteks hakkavad rohkem sööma, teised jälle ei taha toitu nähagi, sest see tekitab neis iiveldust.

4. Kurbusetunne

Kurbuse - ja üksindusetunne ning madal enesehinnang võivad viia depressioonini. Murtud südamega inimesed tunnevad meeletut kurbust ja hüljatustunnet. See alaväärtustab nende enesehinnangust.

5. Keskendumishäired

Suur kurbus tekitab üksindustunnet. Inimene tunneb end täielikus segaduses ja ei saa ise ka aru, mis toimub. Selline vaimne segadus toob kaasa keskendumishäired. Mõtetes lasub segadus.

6. Aeglasem südametöö

Südamevalu korral südametöö võib tõesti aeglustuda. Emotsionaalne segadus muudab inimese nõrgemaks ja see omakorda toob kaasa valu rinnapiirkonnas. Kui selline asi peaks aga aset leidma, on kõige targem pöörduda mõne perearsti poole.

7. Unetus

Valus lahkuminek võib tekitada ka uneprobleeme. Tavaliselt kaasnevad sellega muutused unerütmis tekitades unetuseperioode.

8. Ülitundlikkus

Sa ei peaks muretsema, kui sa tunned, et oled muutunud ülitundlikuks. See on loomulik keha reaktsioon valu ja mure suhtes. Organism tahab end vabastada kõigest valust, mis sinna on kogunenud läbi pisarate. Sellepärast tulebki nutta ja mitte hoida oma valu edasi enda sees.

9. Üksindustunne

Eriti raske ja keeruline on lahkuminek peale pikemaajalist suhet, sest on palju asju, mis meenutavad veel endist kaaslast. Harjumus teda näha ja temaga rääkida on ju ikka alles veel. See tekitab suure segaduse ja võtab elult mõtte. Tähtis on, et inimene sellistel hetkedel ei jääks üksi ja oleks niipalju, kui võimalik, oma lähedastega koos.


Kommentaare ei ole