{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ärevushäired - millal sa peaksid abi paluma?

Ärevushäirete all kannatab palju rohkem inimesi, kui seda arvata võib. Paljud inimesed kannatavad igapäevaste ärevushäirete all ilma, e...

Ärevushäirete all kannatab palju rohkem inimesi, kui seda arvata võib. Paljud inimesed kannatavad igapäevaste ärevushäirete all ilma, et nad mõtleksid lahendust leida. Ärevushäired vallanduvad alateadvusliku hirmu ajendil.

Ärevushäired võivad tuua kaasa vaimse ja füüsilise tervisehäireid. Uuringute järgi selgub, et keskmiselt kannatab ärevushäirete all 40 miljonit inimest, kellest ainult 40% otsib abi.

Millised on aga signaalid, mis peaksid sind valvsaks tegema ja mille korral kindlasti tuleks pöörduda mõne spetsialisti poole?

Kui ärevushäiretega kaasnevad füüsilised sümptomid

Füüsiliste sümptomite tekkimine võib puudutada kogu eluvaldkonda. Kui neid sümptomeid kohe ei ravita, siis võib see omakorda märkimisväärselt kahju tuua üldisele tervisele.

Kui sa kardad välja minna

Kui sulle on hakanud hirmu tekitama väljas käimine, siis on see märgiks, et sa peaksid pöörduma mõne spetsialisti poole. Paljud inimesed on kodulembelised ja kui nad peavad ka välja minema, siis selleks, et minna mõnda kohta, mida nad juba tunnevad. Kui aga väljas käimine tekitab sinus paanikat ja ärevushäireid, siis võib see olla muret tekitav. Kui sa endale ruttu abi ei otsi, võib edaspidi kannatada sinu sotsiaalne- ja tööalane elu.




Kui ärevushäired tekivad sotsiaalmeedia kasutusel

On täiesti normaalne otsustada, kas sa tahad või mitte kasutada sotsiaalmeediat. Kui sa seda ei kasuta, ei tähenda see sugugi, et sa oleksid haige.

Ent kui sotsiaalmeedias veedetud aeg tekitab sinus paanikat ja ärevust, siis peaksid sa tõsiselt muret tundma.

Sotsiaalvõrgud võivad vallandada ärevus- või paanikahäireid inimeste juures, kellel on ühiskondlikud foobiad. Ka siin puhul tuleks konsulteerida mõne spetsialistiga ja leida parim lahendus.

Kui sa oled hakanud mõtlema enesetapule

Ka siis, kui inimene on konsulteerinud spetsialistiga, võib juhtuda, et tulemus ei ole päris tõhus. Ärevushäired ei kao ja võib tekkida tunne, nagu ainus võimalik väljapääs on enesetapp.

Kui sul peaks selline mõte peast läbi käima, peaksid sa kohe pöörduma vastava spetsialisti poole ja sellest rääkima. Paljud ravivõimalused ei anna sama tulemust kõikide patsientide juures. Iga inimene reageerib erinevalt ravile ja seda tänu mitmele tegurile, mida tuleb arvesse võtta. Kui sa oled proovinud kõike ja see pole aidanud, siis pole sa ilmselt leidnud oma ärevushäirete tõelist põhjust. Palju kergem on otsida veel abi selle asemel, et mõtelda oma elu lõpetamise peale.

Kõik inimesed võivad kannatada ärevushäirete all. Leidke lahendus, nii on palju kergem.






Kommentaare ei ole