{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas vastata ebaviisakale inimesele

On peaaegu võimatu peatada kedagi, kes on otsustanud sind verbaalselt rünnata ilma mingi põhjuseta. On asju, mida on võimatu kontrollida. Os...

On peaaegu võimatu peatada kedagi, kes on otsustanud sind verbaalselt rünnata ilma mingi põhjuseta. On asju, mida on võimatu kontrollida. Osad inimesed võivad olla väga halvad ilma, et miski nende viha põhjustajaks oleks. Ja sellisel puhul on raske sellest mitte välja teha. Sest kõike, mida sa ütled, võib ta kasutada selleks, et sulle veelgi rohkem haiget teha. Valides aga õigeid sõnu võid sa selle sõnavalingu sinu aadressil lõpetada ilma tema mänguga kaasa minemata. Ära unusta seda, et see, kuidas sa reageerib tõestab seda, kes sa tegelikult oled.

1. AITÄH

Isegi, kui see tundub üsna banaalne on sellel sõnal tugev mõju. Kui sa hakkad sõimama kedagi, kes näitab sinu vastu ebaviisakust välja, siis näitad sa sellega, et oled temaga samal tasemel. Tahad sa seda? Sellepärast ära tee seda. Selle asemel täna teda. Sest teda tänades muudad sa tema kriitika konstruktiivseks andes talle mõista, et sa ei lase ennast tema negatiivsusest mõjutada.

2. SUL ON ÕIGUS

Selle asemel, et temaga vaielda, ütle parem, et tal on õigus. Inimesed, kes teiste vastu ebaviisakad on, ei hakka nagunii end sinu tasemele panema. Sellepärast ükskõik mida muud sa ka ei ütle, et talle mõista anda tema eksimust, ta ei hakka sind kuulama nagunii.

3. SA TEED MULLE HAIGET

Sageli ebaviisakatel inimestel ei ole otsest soovi olla ebaviisakas aga oma tormakuses ütlevad nad asju ilma endale aru andmata, et nad võivad teistele haiget teha. Kui keegi sulle oma sõnadega haiget teeb, siis ütle talle seda ja ära hoia endale.

4. MA ARVAN, ET SEE JUTUAJAMINE ON NÜÜD LÄBI

Sa ei saa inimesi muuta. Sa pead leppima sellega, et on neid, kes on lihtsalt halvad, see on nende loomuses ja sa ei saa neid muuta. Aga sa võid ja pead sellele olukorrale lõpu tegema. Kui sa märkad, et keegi sind solvab, sis ütle seda ja lõpeta see jutuajamine otsekohe.

5. SUL ON ALATI MIDAGI HALBA ÖELDA

Kui sa räägid kellegagi, kellel on harjumus teisi maha teha, siis anna seda talle mõista ja ütle, et see ei ole hea viis. Anna talle teada, et ta peab end ja oma harjumusi muutma. Ainult, et tee seda naeratades.

Kommentaare ei ole