{ads}

HIDE

Viimased

latest

4 põhjust, miks sa ei tohiks enam end teistega võrrelda

Inimlik nõrkus on see, mille pärast me alati soovime seda, mis teistel on. Võttes kasutusele kõiki võimalusi katsume me nii hästi kui võim...

Inimlik nõrkus on see, mille pärast me alati soovime seda, mis teistel on. Võttes kasutusele kõiki võimalusi katsume me nii hästi kui võimalik sarnaneda teatud isikutega. Vaadates teisi inimesi üritame me endale adekvaatset hinnangut anda.

Kui võrdlus on positiivset laadi, siis võimaldab ta inimesel parandada oma isiklikku olukorda aga selline võrdlemine võib kaasa tuua ka palju halba. Pettumust, rahulolematust oma elu ja iseendaga, samuti elu- ja töökohaga rääkimata rahalisest seisust. See kõik mõjub mingil hetkel laastavalt enesekindlusele.

Selline võrdlemine võib seega olla hävitav enesehinnangule ja tuua kaasa kadeduse teiste inimeste vastu.

Kui sa tunned ennast selles ära ja tead, et sul on harjumuseks olla enese suhtes liiga kriitiline ja võrrelda end teistega, siis siin on mõned nõuanded, mis aitavad sul sellest harjumusest vabaneda.






See, mis paistab, ei ole alati see, mis tegelikult on.

Inimesi vaadates on vahest tunned, et sa tead neist kõike tänu piltidele ja kirjeldustele, mis nad endast sotsiaalmeedias jagavad lahke käega. Tegelikult aga on nii, et inimesed ei hakka niiöelda pesema oma musta pesu teiste ees ja jagavad ainult neid pilte ja kirjeldusi, mis jätavad neist hea mulje. Eriti head on selles vallas mehed, kes praktiliselt mitte kunagi ei näita välja, kui neil on probleeme. Sellepärast sa ei teagi, mida see antud inimene oma elus tegelikult läbi elab või on elanud ja kuidas ta kodune olukord on. Sest kõik, mis särab ei ole alati kuld.

Raha eest õnne osta ei saa

Paljud ütlevad, et see on rumalate inimeste arvamus. Aga tegelikult ei saa raha eest osta ei õnne, sõprust ega tervist.

Raha võib anda teatud vabaduse ja tagada mõningase mugavuse elus. Õnn, mida see endaga kaasa aga toob, ei kesta kaua.

Sest need, kes on õnnelikud, ei vaja selleks raha. Maailmas on sinust väga palju rikkamaid inimesi, kes tunnevad end tõeliselt üksi ja kes ei ole õnnelikud. Raha pärast ei peaks sa küll tundma end kellegist parema või halvemana.




Ole tänulik väikeste asjade pärast

Me võrdleme end teistega keskendudes sellele, mida meil ei ole. Probleem aga, mis tekib sellisest võrldusmomendist sinu ja teise vahel on kadedus, mida sa tunned. Kui sa hakkad tõesti enda ümber vaatama ja nägema, kui palju sul on, mille eest tänulik olla. Siis oled sa palju õnnelikum.
Ole õiglane enese vastu. Ole rahul sellega, mis sul juba on. Kui sa tahad alati rohkem ja teha paremini, siis ei näe sa imelisi üllatusi, mis elu sulle pakub.

Positiivne võrdlus on hea nii kehale kui ka vaimule

Võrdlemine on psühholoogiline tee, mis võib viia nii kadeduse ja vihani, kui ka isikliku rahuloluni. Seega on selles nii head, kui halba. Katsu mõista, miks sa tunned end teistest halvemana?

Kui sa oled harjunud teisi inimesi imetlema, siis on suur võimalus, et saa avaldab sulle positiivset mõju. Soovides saavutada seda, mida teised on korda saatnud, võib see arendada mõningaid häid omadusi, mis aitavad igapäevases elus.

Seega võid sa olla mõjutatud teise inimese avatud maailmavaatest, mõne teise optimismist või jällegi kolmanda inimese headusest.

Keskendu ainult headele asjadele



Kommentaare ei ole