{ads}

HIDE

Viimased

latest

13 märki, mis tõestavad, et sa oled sapiofiil ehk sapioseksuaalne.

Kas sa oled sapiofiil?  On inimesi, kelle jaoks ei ole kõige tähtsam välimus, huumorimeel, iseloom ja haridustase vaid intelligents. Kui see...

Kas sa oled sapiofiil? 

On inimesi, kelle jaoks ei ole kõige tähtsam välimus, huumorimeel, iseloom ja haridustase vaid intelligents.

Kui see sinu kohta kehtib, siis oled sa sapiofiil. Isegi, kui ka teised ülalmainitud punktid sulle loevad, kui teine inimene ei ole koguaeg ninapidi raamatus, siis kõik see läheb sulle vähe korda. Mis on sapioseksuaalsus ja kuidas ta mõjutab suhet?

Seega on sapiofiil see, keda tõmbab teise inimese geniaalsus ja intelligents. See erutab sapiofiili üle kõige. Ta ei suuda magada kellegagi, kes pole vaimselt särav isiksus.

Mis neid iseloomustab? 

Sapiofiili erutab tema kaaslase mõtlemisoskus, ta on pidevalt armunud kallima intelligentsi. Kui sa näiteks leiad, et poliitiline debatt on tuline ja seksikas, siis oled sa kahtlemata sapiofiil.

Sapioseksuaalsus keerleb ümber intelligentsuse. Seega, kui sa fantaseerid ristsõnade lahendamisest kallimaga või kliimakoverentsil osalemisest, siis sobib sapioseksuaalsus sulle imehästi.

Ent kui kõigepealt köidab sind teise inimese aju, siis võib minna natuke aega enne, kui te jõuate intiimsemasse faasi. Sest selleks, et teada saada, kas teine inimene sulle meeldib, pead sa teda paremini tundma õppima, sest tema isiksus on see, mis sind tõeliselt köidab.

Sa võid leida ühe või teise inimese kauni või ilusa olevat aga alles siis, kui sa oled temaga rääkinud ja märganud tema intelligentsust, sa armud temasse. Või siis mitte. See ei tähenda ka seda, et teise inimese tarkus on ainus, mis sind köidab. Ka sinul on omad kriteeriumid ja eelistused: pikk või lühike, blond või brünett jne.

Enamikul ajast käivad sapiofiilid väljas ainult teiste omasugustega, sest nad imetlevad teiste intelligentsust. See ei ole ka ainult nii, nad võivad suhelda ka teiste inimestega aga neile meeldib rääkida oma briljantsetest teooriatest ja ideedest.

13 märki, mis tõestavad, et sa oled sapiofiil ehk sapioseksuaalne.

Kui sa eneselt küsid: Mis mulle tema juures meeldib või mis mind emotsionaalselt tema juures köidab? , siis mis on esimene asi, mis sulle pähe tuleb? Paljud vastavad: tema ilu, huumorimeel, headus või raha.

Sapiofiilidele meeldivad ka samad omadused aga see, mis neid tõsiselt erutab on see, mis on välise kesta all varjul: intelligentsus. Enamike inimeste jaoks on see üks omadus teiste seast, mida nad kaaslase valikul otsivad, sapiofiili jaoks on see kõige tähtsam punkt.

1. Intelligents ja teoreetilised vestlused inspireerivad ja erutavad sind.

Enamikele inimestele meeldivad sügavad kõnelused aga sapiofiili jaoks on nad elulise tähtsusega. Tema elukaaslane peab olema keegi, kellega on huvitav õhtuti debatte pidada ja teooriatest rääkida.

2. Haridustase ei näita haritust

Kui sa otsid hingesõpra, siis intelligents on kõige olulisem ja sa tead, et haridus ei tähenda veel haritust.

3. Sulle meeldivad debatid

Kui keegi julgeb sulle oma arvamuste ja vaatenurkadega vastu hakata, tunned sa silmapikselt tema poole tõmmet. Nii emotsionaalselt, kui füüsiliselt. Sa tahad enda kõrvale inimest, kes võimaldab sul end arendada vaimses mõttes, kes paneb proovile sinu teadmised ja intelligentsuse. Sa januned uute teadmiste järgi ja vajad kedagi, kes õpetab sulle midagi uut.

4. Välimus on tähtis aga köitev vestlus on üle kõige

Loomulikult selleks, et armuda, peab teine inimene sulle meeldima. Aga ilusa aga vaimselt tühja inimese kõrval tunned sa ruttu igavust. Kui su kaaslane pole võimeline sinuga sügavat vestlust maha pidema või kui ta ei ole piisavalt haritud, siis ei vääri ta sinu aega.

5. Mida rohkem sa teda tundma õpid, seda rohkem ta sind köidab

Enamik inimesi leiavad kohe ühise keele, sinu jaoks võtab see protsess natuke rohkem aega. Aga see võimaldab sul leida peidetud teemanti - see inimene võib-olla ei ole see, kellele su pilk esimesena peatuma jäi aga mida rohkem oled sa temaga rääkinu, seda köitvam ta sulle tundub.

Alles siis, kui sa oled avastanud tema emotsionaalse intelligentsuse, tunned sa tõmmet tema poole.

6. Sind ei huvita niisama lobisemine

Seda on kohe su näost näha, kui sa oled kokku saanud inimesega, kes pole sinuga samal tasemel. Sa oled pigem üksi ja vaikuses, kui hakkad oma sõnu raiskama viimasest moest või ilmast rääkimise peale. Sulle meeldivad inimesed, kes kasutavad oma intelligentsi ja teadmisi, et vestlust põnevamaks muuta, sa tahad , et teine inimene aitaks sul teooriaid lahti seletada ja lahendada keerulisi sotsiaal-poliitilisi probleeme.

7. Rumalus ja agressiivsus tekitavad sinus tülgastust.

Sa ei talu inimesi, kes peavad end väljendama läbi vägivalla või agressiivsuse. Sa ei talu rumalaid, kes vihastavad ruttu. Sind köidavad inimesed, kes on suutelised lahendama olukorda kainelt ja rahulikult, kutsudes appi oma tarkuse.

8. Sa lähed pigem raamatukokku, kui baari.

Baaritutvused ei huvita sind. See ei paku sulle mingit huvi. Kohtumine, millest sina unistad, peaks leidma aset teatris või siis raamatukogus. Sest need on sobivad kohad, kus kõrgema intelligentsitasemega inimesed võivad kohtuda. Need on ka kohad, mis on sobivad sügavamate vestlusteemade arutamiseks.

9. Sulle meeldib teisi kuulata

Sulle meeldib, kui keegi suudab sulle midagi uut õpetada. Sa oskad teisi sellepärast kuulata. Sa imetled oma kallimat, kui ta on võimeline tundide kaupa rääkima sulle haaravatel teemadel.

See aitab sul silmaringi avardada ja samuti imetleda tema intelligentsust. Ja sulle ei tekita mingit probleemi tundide kaupa istuda ja lihtsalt kuulata.

10. Õigekirjavead ajavad su turri

Kui keegi vastab sulle kirjutades ü-tähe asemel y, siis on see kire tapmine algstaadiumis. Sa ei räägi enam mitte iialgi sellise inimesega, kes pole suutnud korralikult kirjutama õppida.

11. Sinu jaoks ei tule intelligentsus ainult  koolipingist.

Kui enamik inimesi arvavad, etsa otsid enese kõrvale kõrgesti haritud inimest aga tegelikult see nii ei ole. Kõik vaimuhiiglased köidavad sind: emotsionaalne intelligents ja eneseteadvustus on jooned, mis on sinu jaoks seksikad.

Sulle meeldib, kui inimene on oma tunnetega kooskõlas, sa imetled ratsionaalseid inimesi, kes suudavad oma mõistust appi võttes lahendada kõige keerukamaid situatsioone.

12. Sul on suur teadmistejanu

Sulle meeldib teadmine, et sa veedad õhtu kodus rahulikult dokumentaalsaateid vaadates. Sa hüppad igale võimalusele, mis võimaldavad sul midagi õppida ja indiviidina kasvada. Sa otsid endale endast targemat kaaslast, kes õpetab sulle uusi asju.

Sa osaled konverentsidel ja uutel kursustel, sinu jaoks on see kõik väljakutse ja võimalus oma teadmisi laiendada. Sulle meeldib end harida ja uusi asju avastada. Kui sinu kaaslane ei jaga sinu huvisid, siis ei näe sa teil ühist tulevikku.

13. Sa vajad kedagi, kes sind tõesti kuulab.

Teine võimalus teada saada, kas sa oled sapiofiil on see, kui sa vajad kedagi, kes sind tõesti kuulaks, mitte ainult ära kuulamiseks. Enamik inimesi ootavad ainult võimalust ise midagi öelda, selle asemel, et kuulata ja argumente otsida.

Sapiofiil tahab, et teda kuulataks ja mõistetaks tema tundeid, ideid ja teooriaid.








Kommentaare ei ole