{ads}

HIDE

Viimased

latest

6 põhjust, miks sa peaksid andestama sellele inimesele, kes sulle haiget tegi.

Seda on palju lihtsam öelda, kui teha, sest alati ei ole raske andestada. Kui elukaaslane on sind petnud, kui lähedane inimene ei toeta sind...

Seda on palju lihtsam öelda, kui teha, sest alati ei ole raske andestada. Kui elukaaslane on sind petnud, kui lähedane inimene ei toeta sind, kui inimene, keda sa oma sõbraks pidasid, sind reedab. Aga ometi on tähtis õppida andestama.


Kui keegi on sulle haiget teinud teeb see väga palju haiget. Sa tunned viha, kurbust ja pettumust samaaegselt. Ja sa ei suuda unustada seda, mis sulle osaks langenud on. Veel vähem andestada. Aga ometi, kui sa andestaksid, kui sa suudaksid andestada, siis laseksid sa enda südamel rahu leida, sest sa ei andesta mitte selle inimese pärast, kes sulle haiget tegi, vaid iseenda pärast selleks, et südamerahu leida tagasi.

Sest sa pead teadma, et andestamine ei tähenda sugugi seda, et sa andestad halva käitumise, mis sulle osaks langes, see ei tähenda ka seda, et sa kõik unustad ja edaspidi näo teed nagu midagi pole olnud ja et sa selle inimese taas oma ellu tagasi võtad.

Sa pead aru saama, et sa ei andesta tema pärast vaid iseenda pärast, sest see aitab sul paratamatusega leppida ja sellest üle saada.

Miks sa pead andestama? 

1. Eksimine on inimlik.

Me kõik teeme vigu ja tihti need vead on headeks õppetundideks. Mitte keegi pole täiuslik, ära unusta, et see inimene, kes sulle haiget tegi, peab ka nüüd selle koormaga edasi elama ja see rikub tema hingerahu.

2. Vihkamine teeb haiget.

Oma südames viha kandmine ei ole tervisele hea. Katsu oma südamevalu alandada ja mõtle õilsamatele tunnetele, see paneb sind end kergemini tundma. Sest kõik halvad tunded tekitavad sinus negatiivset energiat, mis sul takistab edasi täisväärtuslikult elada ja võtab sinult elurõõmu. Vabasta end ja lase südamerahul tagasi tulla.

3. Sul on mustad mõtted.

Katsu unustada kõik oma halvad kogemused ja mine edasi ilma tagasi vaatamata. Ära lase muremõtetel oma meelerahu rikkuda ja naudi käesolevat hetke. Inimesed, kes on halvad ja need, kes on head, nad on osa sinu eluteest. Unusta minevik ja mine oma eluga edasi, et seda paremaks muuta.

4. Lihtsad asjad võivad sind õnnelikuks teha. 

Sa pead õppima rohkem tähelepanu pöörama lihtsatele ja meeldivatele asjadele elus ja õppima eemalduma olukordadest, mis tekitavad kurbust, mis sind ärritavad ja tekitavad viha. Kõik see, mida sa oled pidanud läbi elama - haigused, raskused, vägivald, reetmine - on su südamele palju haiget teinud ja lõhkunud su unistused. Lepi sellega ja õpi nägema head selles, mis sind praegu ümbritseb ning näe tulevikku paremas valguses.

5. Sa oled oma õnne eest vastutav.

Jah, sest hoolimata valusatest läbielamistest, mis sind koormavad, pead sa aru saama, et sina ise oled vastutav oma elu eest ja selle eest, mis su eluga edasi saab. Sina ja ainult sina võid muuta oma elu imeliseks, meeldivaks, tuua õnne ja positiivsust ja sina ja ainult sina võid tuua oma ellu kurbust ja muuta see õnnetuks. Kõik oleneb sellest, kui optimistlik ja positiivne sa oled ja millisel moel sa tahad veeta oma ülejäänud elu. Seega jah, sa oled vastutav oma õnne eest ja ära unusta seda, et kõik inimesed väärivad olla õnnelikud, seega ole enda vastu hea.

6. Saada armastust.

Selle asemel, et kohut mõista, vihata ja kritiseerida, katsu armastada. Sest, kui sa saadad armastust sellele inimesele, kes sulle haiget tegi, tunned sa sisemist rahulolu ja su elu muutub paremaks.

Andesta, asenda viha armastuse ja pimedus valgusega. Ära lase oma egol südame peal trampida ja luba endal olla õnnelik. Sa väärid seda! 

Kommentaare ei ole