{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kassid tunnetavad haigusi ja päästavad elusid.

Internetis leidub palju tõestisündinud lugusid, mis tõestavad seda, et kassid tunnetavad ära, kui keegi on haige ja kui oht on lähenemas. ...

Internetis leidub palju tõestisündinud lugusid, mis tõestavad seda, et kassid tunnetavad ära, kui keegi on haige ja kui oht on lähenemas.

Nemo

2009. aastal Torontos äratas kass, kelle kutsuti Nemoks oma perenaise Angela, kelle mees oli suremas. Mehe süda oli seisma jäänud ja ta ei hinganud enam. Nemo tegi kõik, et perenaine ärkaks korraldades tõelise etenduse ja ainult tänu temale suudeti Peter õigel ajal päästa.

Monty

Monty on kass, kes päästis oma perenaise diabeedikriisist või koomasse langemisest. Monty näol on tegemist kassiga, kes mitte kedagi ei hammusta. Ühel ööl aga ärkas tema perenaine Patricia üllatunult tundes, et Monty närib tema vasaku käe sõrmi. Vasakut kätt kasutab Patricia aga selleks, et mõõta veresuhkru taset. Alguses katsus Patricia kassi eemale ajada aga kass ei teinud väljagi. Püsti tõustes tundis Patricia suurt väsimust. Ta läks kööki tundes nii suurt nõrkust, et pidi seinale toetuma selleks, et mitte kukkuda. Kass tuli talle järgi ja istus täpselt vererõhu mõõtmise aparaadi kõrvale. Patricia avastas, et ta vererõhu tase oli ohtlikult nõrk (2,7 mmol/l). Ta võttis kohe sisse paar glükoositabletti. Kass hoidis oma perenaist ärkvel kuni korduva glükoositestini, mille tulemus oli normaalne. Alles siis lubas kass Patricial tagasi magama minna seades end tema kõrvale sisse.

Meskie

13. augustil 2013. aastal päästis kass Meskie oma liikumisprobleemidega peremehe Chryl tulekahju eest.

Öösel kell kaks äratas kass oma peremehe unest hüpates talle kõhule ja juhtides ta oma kannul kööki. Köögi poole minnes nägi Chryl, et ta maja on põlemas. Et põlengust pääseda, pidi liikumispuudega Chryl palju pingutama. Ta helistas päästeametile, võttis kassi ja oma käekoti ja läks majast välja.

Suurem osa majast hävis tulekahjus.


Kommentaare ei ole