{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui sul on õde, siis peaksid sa olema positiivsem ja õnnelikum.

Kõige pikemad suhtes inimese elus on tema lähedastega. Vanemad, õed ja vennad. Need on suhted, mis peavad vastu kõikidele elu keerdkäikudele...

Kõige pikemad suhtes inimese elus on tema lähedastega. Vanemad, õed ja vennad. Need on suhted, mis peavad vastu kõikidele elu keerdkäikudele, erimeelsustele ja katsumustele. Juba see, kui sul on õde või vend, muudab see su isiksust rohkem, kui sa seda arvatagi oskad. Ühe Põhja-Iirimaal läbiviidud uuringu järgi selgub, et õde muudab inimese õnnelikumaks.

Uuringus osales üle 600 inimese vanuses 17-25 eluaastat. Uuringu läbiviia professor Tony Cassidy selgitas, et õed julgustavad avatumalt suhtlema. Oskus oma emotsioone väljendada on aga väga tähtis.

Milline mõju on õel? 

Uurijate arvates aitavad õed suurel määral kaasa vanemate-laste vahelisele heale suhtele. Kui inimesel on aga mitu õde, siis soodustab see kaasa paremale suhtlemisele ja see omakorda tagab hea vaimse tervise.

Kui suur on hea suhtlemise tähtsus peres? 

Omavaheline suhtlemine on väga olulise tähtsusega perekonnas, on siis tegemist elukaaslaste vahelise, vanemate või õdede-vendade vahelise suhtlemisega. Kõik tugevad ja teineteist hoidvad pered paistavad silma omavahelise hea suhtlemisoskusega.

Hea omavaheline suhtlemine aitab kõikidel pereliikmetel väljendada oma vajadusi, soove ning muresid ja tänu sellele lahendada kõige paremal viisil pereprobleeme.

Mis puutub halba suhtlemisse, siis see toob omakorda kaasa raskusi, korduvaid tülisid, omavahelist halba sidet ja lahendamata probleeme. Teiselt poolt on sellistes peredes suurem vanemate lahutuste risk ja samuti võib see tuua kaasa lastele kogu eluks käitumisprobleeme.

Kuidas näeb välja hea suhtlemine peres? 

1. Väljendage ennast selgelt.

See, mida sa öelda tahad, peaks olema kergesti arusaadav ja mõistetav.

2. Rääkige otse.

Et seda teha, räägi otse inimesega, kellele sul midagi öelda on.

3. Rääkige palju.

Hea suhtlemise jaoks leia aega oma perega koos olla ja rääkida asjadest, mis teid huvitavad.

Planeeri ette teemasid, mis kõiki huvitada võivad. Leidke aega näiteks õhtusöögi ajal aega, et kõik oma päevastest tegemistest rääkida saaksid.

4. Osake kuulata.

Kuula, kui teised räägivad. Katsu end panna nende asemele, et teisi paremini mõista. Palu selgitusi, et paremini aru saada. Kauta selliseid väljendeid nagu: "Ma saan aru.", "Mida sa selle all mõtled, kui sa ütled, et..." , " Kas sa said  minust aru? "

5. Olge siiras ja avatud.

Kui sa oled avatud selleks, et teist inimest kuulata ja näitad välja soovi teda mõista tagavad hea läbisaamise peres. Et sellist usalduslikku pinda luua, ole siiras ja sina ise.

6. Olge positiivne.

Kasuta positiivseid väljendeid ja sõnu, ära alaväärista ega kritiseeri oma pere liikmeid.


































Kommentaare ei ole