{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 energiaröövlit

Meil kõigil on oma energiakogus, mida ma peame õppima kasutama positiivsel moel ja mitte seda raiskama. Energia on see, mis võimaldab...

Meil kõigil on oma energiakogus, mida ma peame õppima kasutama positiivsel moel ja mitte seda raiskama. Energia on see, mis võimaldab teha hästi tööd, olla positiivselt meelestatud ja seega tagab parema vastupanu igapäevastele probleemidele võimaldades maksimaalselt kasu saada kõikidest headest võimalustest, mis su teele tulevad. Igas inimeses on olemas see võime oma energiat ise kontrollida ja seda kasutada igapäevases elus. Tihti aga on need välised ja sisemised tegurid, mis tulevad häirima meie energiataset tekitades segadusi motivatsioonis, meeleseisundis ja tootmisvõimes.


Ometi on energia edu võti ja vahend, mis võimaldab üle saada kõikidest ette tulevatest takistustest. Me võime uuendada oma energiat iga päev ja kasutada seda maksimaalselt oma kasuks ja heaks.

Millised on 10 energiaröövlit, millest tuleks hoiduda? 

1. Hoia eemale kõikidest halbadest inimestest.

Ära ole selliste inimestega, kes tahavad ainult rääkida probleemidest, kuulujuttudest, katastroofidest, õnnetustest, hirmust ja kartusest. Kui kellelgi tõesti on vaja oma prügi kuskile visata, siis vaata ette, et see koht poleks sinu kodu ega sina ise.

Kõik inimesed on võimelised vahet tegema headel ja halbadel inimestel. Head inimesed on need, kelle seltsis sul on hea olla ja kelle peale sa tihti mõtled rahuloluga südames. Nad toovad su ellu midagi positiivset, mitte ei võta sealt ära.
 
 
 


2. Klaari oma arved niipea, kui võimalik.

Hea on tunne, et sa ei võlgne midagi mitte kellelegi ja mitte keegi ei võlgne sulle midagi. Maksa oma arved õigel ajal. Kui sul pole võlgasid, siis oled sa rahuliku südametunnistusega. Juba ainuüksi selle inimese ees, kellele sa võlgu oled. Sa oled vaba süütundest ja rahututest öödest.

3. Pea oma lubadustest kinni.

Kui sa ei suuda oma lubadustest kinni pidada, siis mõtle, miks see nii on. Sa võid alati oma arvamust muuta, vabandada, tasuda kuidagi, uuesti tingida või leida mõne teise alternatiivi kui sa ei saa antud lubadust täita aga isegi see ei tohiks muutuda harjumuseks. Kõige lihtsam on siis kohe, kui sa tead, et sa ei taha seda asja teha, ütelda kindel ei ja mitte anda tühje lubadusi.

Kõikidel lubadustel, ka väikestel , on väga suur väärtus nende inimeste silmis, kellele sa lubaduse andsid. Lubaduse kinnipidamine muudab meid paremateks inimesteks, nii professionaalsel kui ka isiklikul pinnal.

4. Tee seda, mis on sulle tõesti oluline.

Kui võimalik, siis ära tegele kõige sellega, mida sa teha ei taha ja pühenda oma aeg sellele, mida sa armastad. Siinkohal ei pea oma kohustustest kõrvale hiilima aga endale teadvustama, et on hetki, kus on parem anda oma töö kellelegi, kes oskab ja suudab seda paremini, kui sina. Seda eriti juhul, kui sa ei tunne end hästi. Sa pead tegelema oma elus sellega, mis sulle tähtis on.
 
 
 


5. Puhka ja tegutse.

Sa pead lubama endal puhata, kui sa tunned, et su keha vajab puhkust. Sa pead samuti tegutsema, kui sa tunned, et on õige aeg ja hea juhus.

Loodusel ja inimese elul on erinev igapäevarütm. Kui sa tunned, et vajad puhkust, siis tee paus. Kui sa näed, et sa pead tegutsema, siis tee seda ja sa väldid hilisemaid kahetsusi.

6. Viska ära, korista, organiseeri.

Mitte miski ei võta sinult rohkem energiat, kui segamini kodu, mis lisaks on seinast seina täis vanu asju, mida sul enam vaja ei lähe.

Nii füüsiliselt kui psüühiliselt on oluline, et sa viskad ära kõik selle, mida sa enam ei vaja ja jätad mineviku enese taha. Võta endaga kaasa ainult see, mida aitab sul paremini organiseerida selleks, et täiuslikult käesolevas hetkes elada ja viia oma unistusi täide.

7. Hoolitse oma tervise eest.

Su tervis on kõige tähtsam, sest ilma selleta ei saa sa midagi teha. Ära unusta puhata.

Mis tähtsust on, kui sul on hea töökoht, palju raha, ilus maja ja kallis auto, kui sa ei hoolitse oma tervise eest. Selleks, et täielikult elu nautida, pead sa veetma osa oma ajast keha eest hoolitsedes, organismi puhastades, mediteerides, tervislikult toitudes, harjutusi tehes, arsti juures käies ja tehes kõike, mis on vajalik sinu tervisele.
 
 
 


8. Ära peida end oma probleemide eest.

Selleks, et probleeme lahendada, ei maksa jaanalindu mängida ja pea liiva alla peita. Kui sul on probleeme mõne sõbraga, pereliikmega, elukaaslasega, siis tee midagi.

See on kõige parem vahend selleks, et mitte edaspidi kannatada. Õpi situatsiooni analüüsima ja võtma otsuseid vastu õigel hetkel, sest olukorra edasilükkamine tekitab ainult stressi, keskendusmis- ja magamishäireid ja terviseprobleeme.

9. Lepi.

Ära anna alla aga lepi. Sest kui sa võitled millegi vastu, mida sa muuta ei saa, kulutad sa liiga palju energiat mitte millelegi.

Kui sa tõesti näed, et sa ei saa olukorda muuta, siis on parem sellega leppida. See ei tähenda, et sa peaksid täiesti alla anda, sa võid proovida uuesti asja üle vaadata ja leida mõne teise lähtepunkti.

10. Andesta.

Andesta ja lase sellel olukorral minna minevikku, mis sulle haiget tegi. Elu paneb meid tihti olukordade ette, mis tekitavad valu, viha, kättemaksuhimu ja hirmu ja millest meil on raske üle saada. Kui sa aga saad nendest tunnetest üle ja otsustad andestada, siis kogu su elu muutub paremaks ja sa saad ise ka aru, et sa tegid õieti. Kõik halvad emotsioonid ei too sulle midagi head ja võivad viia halbade valikuteni.

Kommentaare ei ole