{ads}

HIDE

Viimased

latest

Emotsionaalne trauma on kõikide haiguste põhjuseks Hiina meditsiini järgi

Tagasihoitud tunded ja emotsioonid, mida sõnadesse panna ei suuda, väljenduvad kõige sagedamini läbi haiguste, mida kutsutakse ps...

Tagasihoitud tunded ja emotsioonid, mida sõnadesse panna ei suuda, väljenduvad kõige sagedamini läbi haiguste, mida kutsutakse psühhosomaatilisteks haigusteks.

Iga päev tule inimestel ette stressi ja negatiivseid emotsioone tekitavaid olukordi. Kõik see kuhjub ja ladestub sisemistesse organitesse ja närvisüsteemi. Need emotsioonid saastavad inimese keha ja meelt ning vallandades erinevate organite düsfunktsioneerimist. Kurbus puudutab kopsude tööd, hirm puudutab neere, viha koguneb jälle maksa...

Seega Hiina meditsiini järgi on need negatiivsed emotsioonid, mis vallandavad haigusi. Ja igal organil on oma emotsioon. Hiina meditsiini järgi kutsutakse seda energiat Chi'ks, mis sõltub suurel määral verest. Hiina meditsiinid väidavad, et veri on energia ema ja energia on jällegi vere isand.
 
 


Neerud on esindatud, kui yin ja yang alusbaasiks. Seega on nad kogu keha kõige olulisemad energiakeskused. Neere seostatakse skeletisüsteemi, kuulmise ja hirmuga. Neeru
de ravi puudutab kõiki teisi süsteeme.

Maks filtreerib verd. Maks tagab energiavoolu kogu kehas ja kontrollib mõtete voolu. Maks töötab korralikult ilma stressi ja pingeteta. Sügelemine, peavalud ja pearinglus on märguanneteks maksa töö häiretest.

Märgid, mis näitavad, et maksa töö on häiritud, on emotsionaalsed ja füüsilised. Emotsionaalsed märgid on viha, ärritatavus, kangekaelsus, ängistus, kibestumus ja vägivald... Füüsilisteks märkideks on menstruaalprobleemid, väsimus, pinged, allergiad...

Emotsioonid puudutavad kõige nõrgemaid kohti kehas põhjustades haigusi. Need on psühhosomaatilised haigused, mille põhjustajateks on stress ning mis võivad kahjustada organismi.

 Stressi tekitavaid olukordi on võimatu vältida. Selleks, et neid ületada, kasutavad inimesed strateegiaid mille eesmärk on probleeme lahendada või õppida oma emotsioone paremini kontrollima, et leevendada tagajärgi. Probleemide vältimine on halb strateegia, sest pikemas perspektiivis see vastupidi tõstab stressi taset ja kiirendab haiguse evolutsiooni.
 
 
 


On tõsi, et armastus ja kannatused käivad läbi südame. Teisi organeid aga võivad puudutada hingelised probleemid. Teisi sõnu, piinatud ja masenduses hing puudutab mingil määral südame tervist, hingemisteid ja seedeelundeid. Samuti on hingeprobleeme näha keha pealt: rinnapealselt nahalt, seljalt ja kätelt.

Millised on keha kõige nõrgemad kohad?

Selg: tugevad seljavalud ja pinged selja piirkonnas annavad teada, et sa kannad kogu maailma valu oma seljas.

Hingamisteed: hingamisraskused viitavad probleemidele mõningate isikute, situatsioonide või sündmustega, mis sind lämmatavad.

Süda: süda on seotud emotsionaalse eluga. Enne suurt kohtumist tuksub süda ruttu.

Seedeorganid: seedeorganite probleemid nagu gastriit või maohaavandid on põhjustatud suhtlemisprobleemidest.

Nahk: sügelused, akne, laigud on märgiks, et inimene ei tunne end hästi.

Haigused on sõnumid, mis viitavad emotsionaalsele või energeetilisele tasakaalutusele.


Kommentaare ei ole