{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kiri sellele inimesele, kes kord minu poega armastama hakkab.

Olla ema tähendab ka leppida sellega, et ühel ilusal päeval su laps kasvab suureks. Ja et ühel päeval on tema südames esimesel kohal keegi t...

Olla ema tähendab ka leppida sellega, et ühel ilusal päeval su laps kasvab suureks. Ja et ühel päeval on tema südames esimesel kohal keegi teine.

Kiri sulle, kes sa kunagi minu pojasse armud...

Ma veel päris täpselt ei tea, millal ma sulle selle kirja üle annan. Võib-olla sellel päeval, kui te olete otsustanud koos elama hakata? Või siis lihtsalt mõnel sellisel päeval, kus ma tunnen, et see on õige hetk. Igal juhul, sellel päeval ma loodan väga, et olen veel siin. Ma tahaksin sind tundma õppida.

Praegu tundub see nii rumal kirjutada seda kirja. Minu poeg, see väike poja, kes praegu on oma toas voodis, voodis, mis on palju suurem, kui tema ise. Mähitud tekkidesse ja minu armastusse. Ma silitasin ta juukseid ja tegin talle musi  põsele enne, kui ma teise tuppa tulin, et sulle kirjutada.

Ma olen nii palju kuulnud seda, et lapsed kasvavad ruttu. Ja et see voodi jääb juba mõne aasta pärast mu pojale väikseks ja et enne kui ma aru saan, alustab ta juba oma elu. Kusagil mujal. Ja seal kuskil mujal kohtub ta sinuga. Ja kõik muutub.

Praegu olen mina tema südames esikohal. Ta mängib minu kõrval oma mänguautodega ja talle meeldib, kui ma talle unejuttu loen. Talle meeldivad minu tehtud toidud rohkem, kui kooli söökla omad. Ja ta tahab, et mina talle viimase kalli igal õhtul teen. Aga ühel ilusal päeval oled tema südames ainult sina. Ja ta tahab sinu kallistusi. Ja ta tahab iga päev olla sinuga. Teha kõike sinuga. Teha sulle süüa.

Praegu säravad tema silmad, kui ta mind näeb. Hommikul kooli minnes lehvitab ta mulle ja sa ei tea, kui tähtis see hetk mulle on. Aga ühel ilusal päeval löövad ta silmad sind nähes särama. Ta fotod sinust oma arvuti ekraanile ja töölauale. Ja oma rahakoti vahele.

Täna olen mina tema südames kangelanna. Ta tahab, et ma teda aitaks. Ta palub, et ma teeksin midagi, et enam vihma ei sajaks. Ta tuleb mu kaissu, kui ta end halvasti tunneb. Ta tahab, et ma teda laubale suudleks, kui ta haige on. Aga ühel päeval oled sina tema kangelanna. Ta hakkab meilt mõlemalt nõu küsima ja eelistab arvamust minu omale. Sina oled see, kes aitab tal maailma avastada. Ja sina tead paremini, kui keegi teine, mida teha, kui ta end halvasti tunneb.

Praegu oleme meie need tema isaga, kes õpetavad teda austama teisi ja iseennast. Kuidas kuulata, kuidas aidata ja kuidas paluda vajadusel abi. Ühel päeval, ma loodan, oskab mu poeg sind austada ja olla sinu vastu hea.

Täna teeme me kõik, et tema sünnipäevad oleksid olulised päevad elus. Ühel päeval, ma loodan, sa tuletad talle ehk meelde, et ta mulle helistaks, kui mu sünnipäev kätte jõuab...

Praegu on ta siin kodus koos minuga. Aga ühel päeval on tema kodu seal, kus oled sina...

Suur au on olla selle väikese poisi ema ja aidata teda kasvada inimeseks, kellesse sina armud kord. Ja mulle on suur au sind tundma õppida. Seda pole muidugi vaja eraldi siin välja tuua aga ma tahan siiski, et sa teaksid, et kui sa teda armastad ja ta õnnelikuks teed, siis võid sa minu armastuses kindel olla.

Ma luban omalt poolt, et katsun alati meie vahel säilitada tasakaalu ja harmooniat ja mitte piiridest üle minna. Ma ei hakka teie ellu tungima, ma luban seda.

Ja ma luban sulle, sina, kes sa mu poega armastama hakkad, et mina sind armastan. Sest ainult see inimene, kes mu poega armastab, mõistab, mis peitub tema säravate silmade taga. See inimene, kes mu poega armastab, mõistab, et mu poja hääl on väga armas, nii nagu mina seda praegu . Kuidas ma ei saakski armastada seda inimest, kes armastab kõike seda mida mina oma lapses armastan?

Selle kõige pärast praegu veel, nii kaua, kui mu kallis poeg on veel minu juures ja minu oma, pean ma kalliks iga hetke, iga tema kallistust ja lehvitust.

Ja ühel päeval, kui sina teda armastad ja tema sind armastab, ma tunnen uhkust. Uhkust selle inimese pärast, kelleks ta on saanud ja kelle ta enese kõrvale valis. Uhkust, et olen tema ema.

Tema ema.




Kommentaare ei ole