{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sul on madal enesehinnang.

Hea enesehinnang on oluline sisemiseks rahuks ja heaoluks. Kui sul on madal enesehinnang, siis kannatad sina ja kannatavad ka sinu lähedased...

Hea enesehinnang on oluline sisemiseks rahuks ja heaoluks. Kui sul on madal enesehinnang, siis kannatad sina ja kannatavad ka sinu lähedased selle all. See on nagu sa oleksid emotsionaalselt halvatud. Sul on pidevalt hirm selle ees, mida inimesed sulle öelda võivad. Ja sul puudub enesekindlus.

Sa oled pettunud ja kahtled kõiges.

Kuidas saada teada, kas sul on madal enesehinnang? 

Oma vigade tunnistamine on hea asi, mis võimaldab vältida probleeme ja arusaamatusi. Aga sa ei pea ka kõike enese peale võtma. Kõik ei ole alati sinu süü. Kui sa pidevalt end süüdi tunned, siis näitab see, et sul pole üldse enesehinnangut. Sa võtad ka teiste süü enese peale.

Võta enese peale vastutus selle eest, mida sa teinud oled, tee seda püstise peaga, kui vaja, siis vabanda. Aga ära lase enda peale panna teise süüd. Las igaüks kannab ise oma süüd ja keskendu ainult enda probleemidele.

Loe ka:  10 võimalust, kuidas olla iseenda parim versioon

Sa ei oska otsuseid vastu võtta.

Sa ei suuda kunagi otsustada. Sa vajad pidevalt teiste nõu. See on normaalne, kui aeg-ajalt sa tahad teiste arvamust teada saada aga kui sa ka tühistes asjades pöördud teiste poole, siis pole see loogiline. Sa kahtled eneses koguaeg ja muretsed ilmaasjata.

Tähtis ei ole, kas sa teed hea või halva valiku, tähtis on valida. Vali siis. Sa ei vaja selleks mitte kedagi. Ja see viib meid järgmise punktini: kuidas sa kriitikat talud?

Sa võtad kõike isiklikult.

Kriitika tuleb alati, see võimaldab sul end parandada, on see siis töösse puutub või eraelusse. Sa pead sellega lihtsalt leppima ja muutuma paremaks. Aga kui sa võtad kriitikat, kui isiklikku rünnakut, siis ei jõua sa kaugele. Inimesed ei ole sinu vastu, nad lihtsalt avaldavad arvamust.

Loe ka:  12 võimalust, kuidas oma elu uuesti üles ehitada ja muuta see imeliseks

Niipea, kui asjad muutuvad keerulisemaks, annad sa alla.

Sul ei meeldi kaua pingutada. Sul on tunne nagu ei teeks sa midagi head ja sa nagunii ei saa hakkama, seega tahad sa lihtsalt kõigel minna lasta. Sa ei saa seda, mida sa tahtsid. Sa ei ole piisavalt tugev selleks. Tegelikult pole sa nõrk, sul lihtsalt puudub enesekindlus.

Sa ei oska elada käesolevad hetkes.

Minevik on olnud, olevik on ja tulevik tuleb. Sina mõtled koguaeg minevikule kahetedes tehtud vigu. Ja sa mõtled tulevikule hirmuga, et midagi hirmsat juhtub. Ja unustad täielikult käesoleva hetke.

Sa ei saa ju teada, mis homme juhtub. Oma peas aga oled sa juba mitmeid stsenaariumeid teinud ja selles kõiges pole midagi positiivset. Ela käesolevas hetkes, ainult see on tõeline ja päris.

Sa tahad lugeda ridade vahelt.

Igal lausel on sinu jaoks mingi muu tähendus. Sul on tunne, et inimesed tahavadki nii rääkida, et neid ridade vahelt lugema peab. Sa oled ebakindlust täis ja usud kindlasti, et sõnade taga on midagi enamat. Sa tõlgendad kõike omamoodi ja otsid täiesti tavalisest lausest mingit tagamõtet, mille eesmärk on sind rumalaks teha.

Sa kahtled iseendas ja tahad teada, mida teised sinust arvavad. Su ebakindlus valitseb sinu üle ja sellepärast tõlgendadki sa kõike valesti. Sa usud kindlalt, et kõik teised mõtlevad nii nagu sina. Su negatiivsed mõtted valitsevad sinu üle.

Loe ka: Kuidas olla täna õnnelik? 

Sa võrdled end teistega.

Sul puudub praktiliselt oma isiksus. Et teada saada, kes sa oled ja kui palju sa väärid, võrdled sa end teistega. Sa otsid alati teiste seast neid, kes on sinust paremad. Ja tunned end halvasti uskudes, et nende paremate kõrval ei ole sa midagi väärt. Sa ei suuda isegi komplimenti tõsiselt võtta ja usud, et sinuga nalja tehakse ja sind pilgatakse.

Sa oled võimeline nägema teiste häid külgi aga iseenda omi sa ei näe. Kui sa nii jätkad, hakkavad inimesed sinust eemale hoidma. Sa usud, et sa pole piisavalt hea? Oled küll ainult, et sul jâäb enesehinnangust puudu.

Sa ei saa täisväärtuslikult madala enesehinnanguga elada. Ja sa kaotad kõik need, keda sa armastad. Aeg on midagi muuta. Ja õppida tundma oma tõelist väärtust.

Kommentaare ei ole