{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lastelaste hoidmine pikendab vanavanemate elu!

    Tänapäeva elu on teinud suuri muutusi vanavanemate elus, sest tänased vanavanemad käivad tööl ja elavad aktiivsemat elu, kui minevikus...

 

 
Tänapäeva elu on teinud suuri muutusi vanavanemate elus, sest tänased vanavanemad käivad tööl ja elavad aktiivsemat elu, kui minevikus.

Teadus aga innustab vanavanemaid hoidma lapselapsi niipalju, kui võimalik, sest see pikendab nende eluiga!

Ühe uuringu järgi selgub, et vanavanemad leiavad tihti, et laste eest hoolitsemine neile üle jõu käib või pole neil lihtsalt selle jaoks aega. On ka neid, kes hea meelega oma lapselapsi hoiavad ja nende eest hoolt kannavad.

Teaduslikult aga on tõestatud, et lastelaste hoidmine on lausa tervisele kasulik. Berlin Aging Study viis läbi uurimistöö 500 eaka inimese seas. Nad tõestasid, et lastelaste hoidmine tõstab kognitiivseid funktsioone ning alandab dementsuse- ja Alhzeimeri tõve riski.

Uuring tõestas samuti, et lastelaste eest hoolitsemine hoiab vanavanemaid füüsiliselt aktiivsetena ning aitab leevendada stressi - see aga on väga oluline vanemate inimeste pikaealisuse heaks.

Samas ei tasu ka unustada, et liigne koormus võib mõjuda halvasti vanemate inimeste tervisele. Seega on oluline leida kuldne kesktee ja tasakaal nii, et vanemad inimesed ei tunneks end kohustatuna lapselapsi hoidma. 

Ja kasu saavad sellest mitte ainult vanavanemad, vaid ka lapselapsed!

Üks teine uuring rõhutas, kui oluline see on, et vanavanemad suhtleksid ja räägiksid lastelastega, sest see on tähtis ka laste arengule.




Kommentaare ei ole