{ads}

HIDE

Viimased

latest

Armastus teeb paksuks!

Daily Maily's ilmunud artiklis kirjutatakse, et peale aastast kooselu on paljudel inimestel probleemiks liigsete kilode kuhjumine...

Daily Maily's ilmunud artiklis kirjutatakse, et peale aastast kooselu on paljudel inimestel probleemiks liigsete kilode kuhjumine. Selle põhjused on erinevad aga üks ühine joon on see, et kahe inimese
vaheline armastus teeb paksuks. Mitmed erinevad uuringud on tõestanud, et püsiv ja õnnelik suhe toob enesega kaasa ülekaalulisuse riski, mis tuleneb peamiselt sellest, et inimene lakkab muretsemast selle üle, kuidas teisele inimesele meeldida ja seab end niiöelda mugavusstsooni sisse rahulikult.

Teisest küljest oma suhtes rahulolematute inimeste kaal ei ole ohustatud, kuna nemad säilitavad oma ihaldusväärsuse potentsiaalse kaaslase jaoks.

Sellegipoolest ei maksa unustada, et õnnelik kooselu on tervisele kasulik, ülekaalulisuse vastu aga tasub võidelda, sest see võib enesega kaasa tuua terviseprobleeme. Lisaks sellele kannatavad ülekaalulisuse all olevad inimesed hingamisprobleemide, liigestehaiguste, kolesteroolitaseme tõusu ja muude tõvede all.
 
 
 


Miks armastus teeb paksuks? 

Kaalutõusu põhjused on erinevad ja suhtelised. Teadlased rõhutavad mitut põhjust, tuues välja selgituseks, et inimene kohaneb oma elukaaslase eluviisiga ka juhul, kui ta kaaslane ei toitu tervislikult.

Vallalise elu on tihti aktiivsem ja toidulaud distsiplineeritum, kooselus elavate inimeste soov veeta mõnusat õhtupoolikut hea filmi ees toob kaasa aga teistsuguseid tagajärgi. Kui prioriteedid muutuvad, keskendub inimene vähem oma isiklikule hoolele.

Kaalutõus ei ole alati seotud eluviisiga ja toiduharjumustega, ta tuleneb ka rahulikust ja meeldivast kooselust. Aastate möödudes side kahe inimese vahel tugevneb ja inimene tunneb turvatunnet tuge ja sisemist rahu. Seega alanevad stressitase ja pinged ning kasvab söögiisu.
 
 
 
 


Kuidas kaalutõusu vältida? 

Tehke koos sporti.

Toituge tervislikult, vältides kaloririkkaid toite.

Vältige alkoholi.

Ärge jääge liiga kauaks diivanile või tugitooli, minge välja, käige matkamas või pargis jalutamas.

Kommentaare ei ole