{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ära kindlasti saada selliseid tekstisõnumeid!

Ilmselt on kõik tundnud kord elus kahetsust peale tekstisõnumi saatmist ja mõtelnud endamisi, et oli seda siis nüüd v...

Ilmselt on kõik tundnud kord elus kahetsust peale tekstisõnumi saatmist ja mõtelnud endamisi, et oli seda siis nüüd vaja. Eriti juhul, kui tegemist on läbimõtlemata sõnumiga; lausetega, mis teevad haiget; süüdistustega; etteheidetega, eneseõigustustega jne.

Uued tehnoloogiad muudavad inimestevahelist suhtlemist palju lihtsamaks aga tegelikult ei tohiks nad asendada tõelist omavahelist dialoogi, kus inimene vastavalt oma vestluskaaslase toonile ja hoiakule oma sõnu valida saab.

Tekstisõnumid on muutunud lihtsaks suhtlemisvahendiks ent siin tuleb olla ettevaatlik, sest nad võivad tekitada arusaamatusi ja ebakõlasid.

Milliseid sõnumeid saata ei tohi?

1. Etteheited

Saates oma kaaslasele etteheiteid ja süüdistusi täis sõnumi ei või ta teada, kas sa oled päriselt vihane või tahad teda lihtsalt ärritada oma sõnadega. Väga tihti jäävad sellised sõnumid ilma vastuseta ja isegi juhul, kui ta peaks sulle vastama, on väga tõenäoline, et sellest tüli algab. Hoia kõik, mis sul hinge peal on selleks ajaks, kui sa teda näed.

2. Solvangud.

Isegi koos olles pole teise inimese solvamine hea idee aga sõnumi kaudu kedagi solvata isegi, kui sa teed seda naljatoonil, pole sugugi hea. Ja ilmselt ei vaata ka su kaaslane sellele hea pilguga.

Sa ei ole enam teismeline, sa oled täiskasvanud mõtlev inimene ja suudad leida oma probleemidele lahendusi ise. Unusta ära siis sõnad, mille eesmärk on teha haiget, see on lihtsalt lapsik.
 
 
 
 
 


3. Vabanduste esitamine.

Loomulikult on arusaadav, et kui sa oled teinud midagi, mida sa kahetsed, näiteks tühistanud kokkusaamise viimasel minutil, siis tahad sa võimalikult ruttu vabandada selle isiku ees. Aga, ära unusta, kui sa saadad oma vabandused tekstisõnumina, siis kaotavad nad oma väärtuse. Oota niikaua, kuni sa selle inimesega oled kokku saanud ja vabanda silmast-silma.

4. Ära nõua selgitusi läbi sõnumi.

Sest see ei rahulda sind nagunii ja muudab olukorda ainult halvemaks. Seega, kui sul on midagi oma kaaslasele ette heita ja sa tahad oma küsimustele vastuseid, siis mine ja küsi otse, selle asemel, et saata sõnumit.

5. Ära teata tähtsatest asjadest läbi sõnumi.

Kohe kindlasti mitte ära tee abieluettepanekut läbi sms!!! Sama asi kehtib ka siis, kui sa tahad talle öelda, et sa last ootad. Sõnumina selliseid asju ei öelda, sest nad kaotavad täielikult oma väärtuse ja pealegi ilmselt su kaaslane ei usu sind ja ei tea, kas sa teed nalja või mõtled tõsiselt. Vali parem éoige hetk ja koht selle jaoks.
 
 
 
 
 


6. Tundlikud teemad

Tekstisõnumid on selleks, et saata lühikesi ja ilma suure tähtsuseta sõnumeid. Liiga tõsised teemad nagu filosoofia doktriinid, poliitika ajalugu ja usuteadus või siis teie suhte tulevik jäägu selleks korraks, kui te koos olete ja omavahel mõtteid saate vahetada.

7. Isiklik info

Jaa muidugi sa usaldad oma kaaslast ja sulle ei valmista mingit probleemi saata talle oma pangainfot või alasti pilte. Aga ära unusta, et kõik, mis on saadetud on ka salvestatud ja igasugused infopiraadid ja muud uudishimulikud võivad väga lihtsalt teise inimese telefoni või arvutisse sisse tungida.

8. Hoia oma saladusi

Su kaaslane võib-olla ei vaata oma telefoni ja võib juhtuda, et ta on pannud selle nii, et keegi teine sellele peale võib sattuda. Ja nii on su saladused paljastatud ükskõik kellele. Oota parem seni, kui te kokku saate. 

Kommentaare ei ole