{ads}

HIDE

Viimased

latest

109-aastane naine avaldab pikaealisuse saladuse!

Jessie Gallan on kõige vanem Šotimaa elanik, ta on 109-aastane. Jessie usub, et tema pika eluea saladus seisneb osalt kaerahelbepudrus, mid...

Jessie Gallan on kõige vanem Šotimaa elanik, ta on 109-aastane.

Jessie usub, et tema pika eluea saladus seisneb osalt kaerahelbepudrus, mida ta igal hommikul sööb ja meeste vältimises.

Jessie hakkas juba teismelisena tööl käima, sest pidi olude sunnil vanematekodust lahkuma. Ta ei ole kunagi abiellunud ja käis harva puhkamas.

Kogu oma elu jooksul vältis ta mehi, keda ta pidas rohkem probleemide allikaks. Jessie jaoks ongi see tema pika eluea saladus.

Sama on väitnud ka Emma Morane, 117-aastaseks elanud itaallanna, kes ütles, et tema pikaealisuse saladus seisnebki selles, et ta jäi vallaliseks.

Kas vallalisus on pika eluea saladus? 

Üldiselt kaldutakse arvama, et inimesed, kes elavad kellegagi koos, elavad kauem ent need eakad inimesed, kes on olnud vallalised ja selleks jäänud, on erandiks ja võivad elada kauem.

Emotsionaalsed haavad on tihti mure ja kurbuse allikateks. Stress, mida suhtes ette võib tulla, võib kaasa tuua erinevaid terviseprobleeme nagu immuunsuskaitse nõrgenemine, mis omakorda võib kaasa tuua tõsisemaid tervisprobleeme.

Kuidas ka ei ole, pikaealisuse saladusi on ilmselt mitmeid. Geneetiline pärand, tervislik toitumine liikuv eluviis, stressist hoidumine.

Kommentaare ei ole