{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suurbritannia kuningliku pere kulinaarisaladused!

K õik inimlik pole ka kuningliku pere liikmetele võõras. Ja see on kehtiv ka toidu suhtes. Tuleb ka seda ette, et printsidel ja printsesside...


Kõik inimlik pole ka kuningliku pere liikmetele võõras. Ja see on kehtiv ka toidu suhtes. Tuleb ka seda ette, et printsidel ja printsessidel tekib isu rämpstoidu järele. Lõppude lõpuks ei koosne ju nende menüü ainult homaarist ja austritest. Windsori dünastia erakokk tunneb hästi iga pereliikme maitset ja soovi, sest ta töötab nende heaks juba 11 aastat!

Kuninganna spetsiaalne menüü!

Buskinghami palee on range reegel, mida kindlasti järgima peab: oodata kuninganna kinnitust. Kolm kuni neli päeva enne saadetakse kuningannale roogade nimekiri ja kuninganna valib seega need, mis talle rohkem meeldivad. Seejärel saadetakse nimekiri tagasi kööki ja kokad võivad osta vajalikud toiduained ja need valmistada. Mitte keegi ei julge valmispandud menüüs muudatusi teha.

Muuseas, kuninganna ei söö kartuleid, makarone, toorest liha ega küüslauku.

Must Å¡okolaad. 

Hoolimata oma armastusest vuttide, nurmkana ja faasanite vastu, armastab kuninganna midagi veelgi rohkem: šokolaadi! Täpsemalt öeldes musta šokolaadi! Mida rohkem šokolaad kakaod sisaldab, seda rohkem ta seda hindab.

Kes on see, kes alati hilineb?

Kõik teavad, et kuninganna hilineb tihti lõuna- või õhtusöögile ja teised peavad teda ootama, enne söömisega alustamist. Nii juhtus ka siis, kui ta oli Šotimaal Balmorali lossis puhkusel. Ja just sellepärast saadeti kuningannale kutse õhtusöögi alguseks veerand tundi enne teisi. Niimoodi olid kõik teised juba laua ümber, kui kuninganna alles saabus.

Plastmassist nõud pole sugugi põlu all.

Kuningannale ei tekita probleeme süüa oma einet Tupperware plastmassist nõude sees. Muuseas eriti meeldib talle oma Tupperware kausikese sees segada hommikuti Kellog's helbeid. Aga ta võib sama hästi süüa ka taldrikutelt, mis on ääristatud teemantite ja kullaga.

Õhtusöögi riietuskood.

Isegi puhkuse ajal maamajas on riietuskood tähtis ja sellest peetakse kinni. Lauda ehivad kõige kõrgema kvaliteediga portselannõud. Kõik võtavad pidulikult istet. Aga ka neil juhtub piinlikke lugusid, prints Philip oli istunud ühe päeval nii graatsiliselt, et teda aeti segi aednikuga.

Paljud hindavad mahetoodangut.

Hõrgutisi ja peeneid suupisteid ostetakse Harrods'i juures. Ühel päeval vaatas prints Philip ühte toidukorvi lootuses leida midagi maitsvat ja oli pettunud, et seal leidus vaid mahetoodangut. Veelgi suurem oli tema üllatus teada saades, et selle korvi oli toonud Galles' prints Charles. Selgub, et isa ja poja maitsed ei kattu alati.

Prints Philip armastab suuri portsjone.

Ãœldiste reeglite järgi on soovitatav serveerida õhtuti väikeseid portsjone. Aga prints Philip seda arvamust ei jaga. Ãœhel päeval heitis ta pilgu kööki ja oli pettunud, kui nägi, kui väikeseid lihatükke saadeti kuningliku pere lauda. Kas on vaja lisada, et kummalisel kombel leidus siiski prints ¨hilipi taldrikul suuri lihalõike?  

Noored pärijad armastavad McDonald'sis süüa.

Lapsepõlves käisid printsid Harru ja William aeg-ajalt söömas hamburgerit. Niisamuti, kui pitsarestoranis ja muudes kiirtoidukettides. Seega ei ole võimatu kohata neid mõnes kiirtoidurestoranis.

Printsess Diana ja dieet.

Kaua aega ei teatud palees, et printsess Diana kannatas buliimia all. Kõik uskusid, et ta jälgis lihtsalt ranget reeglit. Talle valmistati vähese rasvaga toite isegi, kui tema eine sarnanes alati teiste omadele. Diana armastas kala, täidetud paprikaid ja baklažaani. Tavaliselt toitus ta tervislikult. Kokk pidi isegi muutma oma harjumusi ja jätma kõrvale kuningliku kokaraamatu. 

Kuninglik köök ei ole ainult retseptisahver vaid ka peegeldus iga kuningliku pere liikme loomusest.

Kommentaare ei ole