{ads}

HIDE

Viimased

latest

Läbipõlemissündroom ehk burnout

E lu võib olla mõnikord kurnav. Ja sul võib olla tunne, nagu elaksid sa ameerika mägedes - ühel hetkel oled sa rõõmus ja teisel hetkel on kõ...

Elu võib olla mõnikord kurnav. Ja sul võib olla tunne, nagu elaksid sa ameerika mägedes - ühel hetkel oled sa rõõmus ja teisel hetkel on kõik valesti. Kõik need märgid võivad viidata sellele, et sa oled emotsionaalselt ja füüsiliselt kurnatud.

1. Sa oled kergesti ärrituv.

Mida edasi aeg läheb, seda rohkem sa tunned, et ärritud pisiasjadegi pärast. Sa tunned jõuetust ja see ärritab sind veelgi rohkem. Sa tahaksid olla üksi ja mitte kedagi näha.

2. Sul puudub motivatsioon.

Sul on tunne, et sa ei suuda enam tööd teha. Sa katsud end motiveerida aga see on raske. Kõik su eesmärgid on kadunud või ei huvita sind enam. Sa ei taha enam tööle minna, sa tahad kõigele käega lüüa. Su enesehinnang on langenud.

3. Sul käivad hirmuhood peal.

Sa tunned, et sul on stress ja mida rohkem aeg edasi läheb, seda rohkem stressi sa tunned. Hirmuhood on su elu osa.

4. Sul on unehäired.

Sul on tunne, nagu oleksid sa kuskil mujal. See pidev kurnatusetunne ei aita sul ka magada.

5. Pisiasjad  segavad sind.

Tänu sinu ülitundlikkusele tunned sa kõike palju teravamalt, kui tavaliselt. Sind ärritavad ja segavad täiesti tavalised asjad ja see võib kaasa tuua nutuhooge.Sul on sagedased peavalud ja kehv uni.

6. Sa nutad ilma põhjuseta.

Kui sa oled rasket perioodi läbimas on sul tunne, nagu oleks kogu maailm sinu vastu. Tegelik põhjus on selles, et sa oled ülitundlik. Ja see tekitabki seletamatuid nutuhooge.

8. Sa tunned end väga üksi ja halvasti.

Sa muutud tundetuks. Ja kaotad kogu lootuse. Sa tahaksid end isoleerida ja teistest eemale hoida.

Kui sa tunned end selles kirjelduses ära, siis võib tegu olla emotsionaalse kurnatusega. Võib-olla nõuad sa endalt liiga palju või oled seadnud endale liiga kõrged eesmärgid?

Katsu pöörata teadlikult tähelepanu negatiivsetele mõtetele ja asenda need positiivsetega.

Ja kõige parme on pöörduda mõne spetsialisti poole ja teha läbi teraapiakuur.


Kommentaare ei ole