{ads}

HIDE

Viimased

latest

Maitsev tort

S ee tort on väga maitsev ja seda on lihtne valmistada. Koostisosad Keedutaigna jaoks läheb vaja: ...

See tort on väga maitsev ja seda on lihtne valmistada.


Koostisosad

Keedutaigna jaoks läheb vaja:

150 g võid või margariini
0,5 tl soola
1,5 klaasi (200 g) jahu
1,5 klaasi (370 g) vett
6 muna, kui on väga suured munad, siis 5 munast piisab.

Kreemi jaoks läheb vaja:

350 ml koort 33%
700 g hapukoort 
260 g tuhksuhkrut

Glasuuri jaoks läheb vaja:

50 g Å¡okolaadi
1 tl võid


Valmista keedutainas. Selle jaoks vala vesi potti, lisa sool ja väikesteks tükkideks lõigatud margariin või või. Lase vesi keema ja vala jahu ühekorraga potti pidevalt segades. Kui tainas muutub ühtlaseks palliks ja poti ääre küljest lahti tuleb, võta pott tulelt.

Lase natuke jahtuda ja lisa munad ükshaaval ning pidevalt segades. Kui on liiga suured munad, siis piisab viiest munast. Tainas peab olema pehme, mitte liiga paks ega vedel.

Pane tainas kondiitripressi sisse või vormi teelusika abil väikesed sõrmekujulised küpsetised või siis pallikesed. Pane küpsetised 200-kraadisesse ahju ja keera siis ahi 180 kraadi peale ja küpseta 15 - 20 minutit. Kõige tähtsam on küpsetamise ajal mitte ahjuust avada, muidu vajuvad küpsetised ära ja ei kerki piisavalt.

Samal ajal, kui ekleerid-sõrmekesed küpsevad, valmista kreem.

Kreemi jaoks võta 250 ml külma vahukoort, lisa 190 g suhkrut ja vahusta, kuni segu pakseneb. Lisa vahukoore sisse  500 g hapukoor ja soovi korral mascarponet. Hapukoore-vahekoore segu sõltub selelst, kui magusat kreemi sa tahad. Sega ühtlaseks.

Võta lahtikäiv 26 - 28 cm läbimõõduga vorm. Kata põhi ühtlaselt 5 - 6 spl kreemiga. Seejärel kata kreem ühe kihi ekleeridega. Kui ekleeride vahele jääb ruumi, siis lisa poolikuid ekleere aukude täitmiseks.

Seejärel kata ekleerid kreemiga ning seejärel taas kiht ekleere. Viimane kiht on alati kreem.

Seejärel kata tort taldrikuga, vajuta tugevalt peale ja pane külmutuskappi 6 - 7 tunniks või kogu ööks. Hommikul võta tort vormist välja.

Kata tort ülejäänud kreemiga

Sulata šokolaad võiga ja nirista tordile.








Kommentaare ei ole