{ads}

HIDE

Viimased

latest

Imeretsept, mis paneb juuksed taas kasvama.

I lusad juuksed võrduvad enesekindlusega, juuste kadu ja hõrenemine ehk alopeetsia võib seega olla komplekside allikaks. Looduslikud vahendi...

Ilusad juuksed võrduvad enesekindlusega, juuste kadu ja hõrenemine ehk alopeetsia võib seega olla komplekside allikaks. Looduslikud vahendid aitavad seda probleemi lahendada. Siin on üks retsept, mis aitab kiirelt juuksekasvu taastada.

Juuste karvanääpsu põhjas asub karvasibul, mis saab vajalikke aineid peanaha all asuva karvanäsa kaudu. Seda struktuuri peab hooldama tervisliku ja raua-, tsingi-, väävli, B-vitamiini ja valgurikka toitumisega, et soodustada keratiini tootmist.

Normaalsel ajal kaotab inimene 30 - 50 juuksekarva päevas. Osad inimesed kaotavad aga rohkem.

Mitmed tegurid soodustavad juuste kadu:

halb eluhügieen

stress

geneetiline faktor

hormonaalne tasakaalutlus

aastaaegade vahetus

rauapuudus

Looduslik retsept, mis soodustab juuste kiiret tagasikasvu.

- 2 sl riitsinusõli

- 1 munakollane

- 1 sl mett

Sega kausis ained. Kanna segu juustele alustades juusteotsadest ja kattes juuksed. Lase mõjuda 3 tundi ja pese seejärel juuksed shampooniga.  Korda protseduuri kaks korda nädalas kahe kuu jooksul.

Riitsinusõli

Riitsinusõli on looduslik imevahend, mis tagab juustele sära ja kasvu. Riitsinusõli sisaldab rikkalikult E-vitamiini, mis stimuleerib juuste, ripsmete ja küünte kasvu. Riitsinusõli võib kasutada iga juukse- või nahatüübi juures, tema antibakteriaalne toime on väga tõhus, et ennetada ja ravida kõõma.

Riitsinusõli sisaldab samuti rasvhappeid, mis aitavad lõhkiste juusteotste korral. Soovitatav on segada võrdsetes osades kookosõli ja riitsinusõli selle raviks.

Munad

Munakollastest juuksemaske on teinud juba meie vanaemad. Munad sisaldavad rikkalikult proteiine, mis aitavad parandada naha-, lihas- ja juuksekudesid. Munad sisaldavad ka B5 vitamiini, mis soodustab juuksekasvu ja B8 vitamiini, mis stimuleerib juuste follikuli ja ennetab juuksekadu.

Munad sisaldavad samuti rauda ja tsinki, mis transpordivad hapnikku kuni juustejuurteni ja soodustavad keratiini tootmist. Keratiin on proteiin, mis moodustab 95% juustekiust ja aitab kaitsta juukseid väliste kahjulike tegurite eest.

Mesi

Mesi on looduslik suhkur, millel on organismile mitmeid erinevaid kasulikke toimeid. Mesi sisaldab palju mineraale ja vitamiine, mis tugevdavad peanahka, ennetavad juuste langemist ja soodustavad tagasikasvu. Sa võid samuti kanda mett nahale probleemide korral, mesi kiirendab paranemist. Lisaks sellele aitab mesi tumedaid juukseid heledamaks muuta tagades sellele vajaliku niiskuse. Parema tulemuse saamiseks sega mett oliiviõliga ja ära määri seda puhtalt pähe.

Samuti ära unusta masseerida juukseid, see tagab juustele head, kiirendab kasvu ja aktiveerib vereringlust. Soovitatav on samuti järgida tervislikku toitumist ja tagada korralik uni. 


Kommentaare ei ole